Kakut, tortut ja jälkkärit

Seksikäs suklaafondant

Ihanan seksikäs jälkiruoka suklaafondant on kuuma pieni kakkunen, jonka sisus on pehmeää ja valuvaa suklaanautintoa. Kakkusen pinta ja reunat ovat kiinteitä, mutta kun fondantiin iskee haarukkansa, sen sisus leviää houkuttelevasti lautaselle. Ja kun siihen yhdistää vielä hieman vanilijajäätelöä ja vadelmia, on se ehdottomasti yksi jälkiruokien kuningattarista. Epäilemättä ihana lopetus uudenvuoden aaton illalliselle.

Fondant on siinä mielessä näppärä jälkiruoka, että se tulee tehdä jo edellisenä päivänä uunia vaille valmiiksi. Tänään illalla teet vain taikinan vuokiin, laitat kelmut päälle ja vuuat jääkaappiin odottamaan huomista ja oikeaa hetkeä. Huomenna otat vain kulhot jääkaapista ja laitat ne suorinta tietä valmiiksi kuumaan uuniin ja sitten voit tehdä mitä vaan mielesi lystää seuraavat 12 minuuttia, kunhan olet tarkalleen 12 minuutin kuluttua nappaamassa vuoat uunista ja kumoamassa ne lautaselle.

Seuraksi hieman vanilijajääteloä ja vadelmia tai vaikkapa pieni keko kermavaahtoa, kuten haluat.

Neljään suklaafondatiin tarvitset tietty 4 fondantvuokaa sekä:

  • 120 gr tummaa suklaata ( 70% )
  • 85 gr pehmeää voita
  • 2 kananmunaa ja 2 keltuaista
  • 2/3 dl hienoa sokeria
  • 3.5 rkl vehnäjauhoja
  • Voit muuten rouhaista muutaman chiliflakes rouhaisun taikinaan. Tai käyttää chlillä maustettua tummaa suklaata, jos haluat pikantin chilin maun fondantiin

Sulata ensin vesihauteessa suklaa. Lisää pehmeä voi suklaaseen. Lisää sitten yksitellen kaksi kokonaista kananmunaa suklaaseen.

Sekoita 2 keltuaista ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahto suklaan joukkoon lastalla kääntämällä. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi taikinaan. Kääntele lastalla varovasti taikinan joukkoon.

Voitele 4 fondant vuokaa pohjasta ja reunoilta voilla ja siivilöi niihin tomusokeria tasaisesti.

Täytä vuuat taikinalla 3/4 osalta täyteen. Peitä vuuat kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja ota kelmut pois ja laita vuuat jääkaapista suoraan lämpimään uuniin tasan 12 minuutiksi. Ota uunista ja kumoa kakut lautaselle.

Tottelevaisena tyttönä toimin tässä kuitenkin edesmenneen anoppini juristi Kaijan oppeja noudattaen ja lisään pienen disclaimerin. 12 minuuttia minun uunissani ei välttämättä ole 12 minuuttia sinun uunissasi, mutta sinnepäin kuitenkin 😉 – tämä selviää testaamalla. Mitä useimmin fondanteja teet, sen täydellisimmiksi ne paistuu. Tärkeää on, että et kuitenkaan liian kauaa pidä kakkusia uunissa, etteivät kypsy kauttaaltaan.

Ihanaa uudenvuoden aattoa!