Kanaa, nautaa, lammasta ja possuakin

Parmesan kuorutetut karitsan kyljykset

Meidän maja täällä Äkäslompolon kylässä sijaitsee turvallisesti seitsemän tunturin suojeluksessa. Ylläksen, Kuerin, Kukaksen, Pyhän, Kesängin, Lainion ja Kellostapulin tunturit muodostavat kauniin renkaan kylän ympärille ja tarjoavat yli 300 kilometrin verran toinen toistaan kauniimpia latureittejä. Täällä voit hiihtää tunturin laelle ja ympäri, Äkäsjokea pitkin metsien keskeltä kodalta ja laavulta toiselle. Päivän voi toki viettää myös Äkäslompolo järven jäällä auringon porottaessa pisamia kasvoihin.

Tällaista täällä on, aika täydellistä.

Näin ne päivät pääsiäisen tienoilla täällä soljuu. Ja sitten onkin nälkä. Tänä vuonna tässä tunturimajamme remontoidussa keittiössä aloitamme pääsiäistunnelmat karitsan kyljyksillä, joiden pinta kuorrutetaan yrteillä ja parmesanilla. Nämä ovat ihania Perunafondant ien ja uunissa valmistettujen Paahdettu ruusukaali en seurana.

Kyljykset valmistuu nopeaan , perunat ja ruusukaalit uunissa itsekseeen, joten olisiko ihanaa myös teidän pääsiäispöytään?

Näihin nopeisiin kyljyksiin tarvitset:

  • 500 gr karitsan kareen, josta leikkaat näppärästi kyljykset
  • 1.5 dl panko jauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • rosmariinimaustetta
  • mustapippuria
  • 2 kananmuna
  • 1-2 tl dijonsinappia

Laita yhteen kulhoon vehnäjauhoja ja toiseen kulhoon vatkatut kananmunat ja runsas teelusikallinen Dijon sinappia ja vielä kolmanteen kulhoon pankojauhoja, parmesanraaste, rosmariini ja mustapippuri.

Jauhota karitsankyljykset ensin vehnäjauhossa molemmin puolin, kasta ne sitten kananmuna-dijon sekoitukseen ja lopuksi kääntele pankojauho-seoksessa.

Paista kyljykset molemmin puolin paistinpannulla, jossa on pala voita sekä vähän oliiviöljyä ja yksi rosmariinin oksa ja yksi kyljelleen murskattu valkosipulin kynsi. Paista noin 2- 2,5 minuuttia per puoli.

Tarjoile oikein lämpiminä perunafondanttien ja paahdettujen ruusukaalien seurana.