Kanaa, nautaa, lammasta ja possuakin

Parmesan kuorutetut karitsan kyljykset

Pääsiäinen meni niin nopeaan, ettei edes karitsa ehtinyt pöytäämme. Nyt korjattiin vahinko mökkikeittiössä. Näihin nopeisiin kyljyksiin tarvitset:

  • 500 gr karitsan kareen, josta leikkaat näppärästi kyljykset
  • 1.5 dl panko jauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • rosmariinimaustetta (ja valkosipulijauhetta, jos löytyy)
  • mustapippuria
  • 2 kananmuna
  • 2 tl dijonsinappia

Laita yhteen kulhoon vehnäjauhoja ja toiseen kulhoon vatkatut kananmunat ja runsas teelusikallinen Dijon sinappia ja vielä kolmanteen kulhoon Pankojauhoja, paremesan raaste, rosmariini, valkosipulijauhe, mustapippuri.

Jauhota karitsankyljykset ensin vehnäjauhossa molemmin puolin, kasta ne sitten kananmuna-dijon sekoitukseen ja lopuksi kääntele Pankojauho seoksessa.

Paista kyljykset molemmin puolin paistinpannulla, jossa on pala voita sekä vähän oliiviöljyä ja yksi rosmariinin oksa, 2- 2,5 minuuttia per puoli.

Tarjoile oikein lämpiminä vaikkapa uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.