Kalat ja äyriäiset

Syntymäpäiväyllätys – Gratinoidut hummerit

Tälle vuodelle olisi ystäväpiirissämme osunut useampikin iso juhla, mutta niiden järjestäminen tässä säädellyssä ajassa on osoittautunut todella hankalaksi ja siksi moni päätyi siirtämään juhliaan tuonnemmaksi. Mutta ainahan sitä voi järjestää pientä yllättävää huomioimista sankarille! Tämän viikon päivänsankarille keksimme videoida minuuttitolkulla tervehdyksiä suurelta ystäväjoukolta höystettynä tarinoilla ystävyysvuosien varrelta sekä tarjota sankarille juhlaillallisen omaan pöytään katettuna. Ja mikä sopisikaan juhlaillalliseksi paremmin kuin gratinoidut hummerit!

Me haimme pulskat hummerimme Helsingistä Kari Kurpalta Bulevardi 22. Kari keittää hummerit, ravut ja muut äyriäiset ammattikeittiössään valmiiksi, joten minulle jäi tehtäväksi vain niiden gratinoiminen. Tällä kertaa gratinoin hummerit hiukan parmesania sisältävällä fenkolivoilla. Mikäli sinunkin tekisi mieli hummeria ja miksi ei tekisi, niin tässä resepti.

  • Halkaistut hummerit
  • 50 gr fenkolia
  • 50 gr huoneenlämpöistä voita
  • 1 valkosipulinkynsi (käytin uunissa paahdettua)
  • n 2 rkl lehtipersilijaa silputtuna
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • muutama rouhauisu sitruunankuorta
  • 0,5 dl hienoa parmesanraastetta
  • suolaa mustapippuria

Laita uuni grillivastukselle. Halkaise hummerit, poista vatsalaukku ja suoli. Voit halutessasi nostaa pyrstön ylös kuorestaan ja pilkkoa sen valmiiksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita samalla fenkoli suolattuun veteen kiehumaan.

Kun fenkoli on pehmeää, laitetaan kaikki monitoimikoneeseen: kypsä fenkoli paloina, huoneenlämpöinen voi , valkosipulin kynsi, parmesanraaste, sitruunanmehu, lehtipersilijasilppu, mustapippuri ja suola. Sekoita kaikki keskenään. Voitele hummerit fenkolivoilla ja gratinoi uunin yläosassa noin 5 minuuttia, max.

Ja sillä sekunnilla kun hummerit valmistuivat, ne lähtivät pikakuljetuksella sankarille. Pakkasimme illallisen koreihin. Hummerit, Paistetut perunat maailman parhaassa pannussa ja Helppo majoneesi, vihreät salaatit parmesanlastuilla, välijuustot, sitruunaisen marenkipiiraan sekä viileän shampanjan. Onneksi sankari asuu naapurikorttelissa, joten matka heidän illallispöytään vie vain minuutin tai kaksi.

Ihanaa syntymäpäivää sinulle, jonka maailma nyt vain on näin rakennettu!