Peruna

Paistetut perunat maailman parhaassa pannussa

Kuten olen kertonut , minä paistan perunani aina De Buyer hiiliteräspannussa ja että, se on paras 34 euron sijoitus, jonka olen koskaan perunoiden eteen tehnyt. No nyt tein sijoituksen hieman suurempaan De Buyerin hiiliteräspannuun. Jätin pienemmän kaksikahvaisen mökille ja ostaa päräytin uuden, isomman kotiin. Hintaa tälle pannulle tuli 46 euroa. Erinomainen sijoitus noille euroilla tämäkin. Saan käyttää tätä lopun elämääni ja vielä testamentata sen jollekin onnekkaalle. Pidän näistä pannuissa siitä, että niissä on molemminpuolin kahvat. Ne helpottavat kuuman pannun käsittelyä ja ovat myös mukavan rustiikkisen näköisiä.

Tämä De Buyerin pannu paistaa perunat täydellisen rapeiksi ulkoa ja pehmeiksi sisältä. Pientä vaivaa joudut näkemään, kun polttokäsittelet pannun ennen ensimmäistä käyttökertaa, mutta se kannattaa. Pannu saa tummua käsittelyssä hyvin. Tällä pannulla on taipumus vain tummua ajan myötä lisää ja näin muuttua koko ajan vain paremmaksi pannuksi.

Täydelliset paistetut perunat tehdään näin :

Minä valitsin perunaksi Annabellan. On mielestäni erinomainen paistettuna. Keitä ensin hyvin pestyt mutta kuorelliset perunat melkein kypsiksi suolatussa vedessä. Anna hetki jäähtyä leikkuulaudalla ja paloittele sopiviksi paloiksi. Anna niiden myös levätä hetki, vaikkapa 10 minuuttia, jotta hieman kuivuvat pinnalta. Näihin muuten käy mainiosti myös ne eiliset ylijääneet keitetyt perunat.

Lämmitä pannusi kuumaksi, lisää pannuun voita, loraus oliiviöljyä ja alenna siten vähän lämpöä. Lisää pannulle vaikkapa rosmariinin oksa ja perunanlohkot. Älä paista kaikkia perunan paloja yhtä aikaa ellei pannusi ole valtavan suuri. Perunat tarvitsevat hyvin tilaa paistuakseen. Jos ne ovat liian tiivisti tai päällekkäin pannussa, ne lähinnä keittyvät lisää. Jokaiselle perunalle siis oma tila ja ehdottomasti r a u h a . Älä kääntele ja siirtele niitä kokoajan vaan anna niiden paistua rauhassa ja sitten käännät aina selkeästi toiselle kyljelleen vaikkapa pihdeillä. Kun perunasi ovat kauttaaltaan kauniin kultaisia, anna niille hieman suolaa ja mustapippuria. Nämä ovat täydelliset, niin täydelliset paistetut perunat.

ps. Helsingissä näitä pannuja myy ainakin Eiring Korkeavuorenkadulla ja nettikaupassaan.