Nonnamummin lautasella, Risotot

Nonnamummin lautasella, Ricotta-pinaatti Arancinit

Nonnamummi elämäni ensimmäinen maanantai on tänään. Tässä onnentäyteisessä ja pakahduttavassa olotilassa olen pohtinut mitä Nonnamummin lautaselta tarjoillaan kun tuo ihana pieni poika kasvaa kiinteän ruuan pariin ja saapuu Nonnamummin lounaalle. Ehkäpä Arancineja? No nyt on kyllä pienesti ennakoivaa pohdintaa, mutta onneksi näitä rakastaa kaikki. ❤️ Tänään tein ricotta-pinaatti arancinit meille illalliseksi, hieman tulisen tomaattikastikkeen kanssa.

Arancinit ovat sitäpaitsi ihan täydellistä ruokaa juuri tänään. Meillä nimittäin tehtiin parsarisottoa ja lammasta viikonloppuna ja kuuliaisesti tein risottoni riittävän suureksi, jotta tänään siitä syntyy arancinejä. Tällä kertaa täytin ne ihanalla ricottajuustolla ja pinaatilla sekä sitruunankuori raasteella. Niistä tuli ihan valtavan herkullisia. Suosittelen kokeilemaan, toimivat hyvin myös niille pienille pojille ja tytöille.

Laita ensin Sugo di Mamma porisemaan. Tein sen tänään Casa Marrazzon San Marzano tomaateista, jotka ostin viikonloppuna Hakaniemen hallista. Nämä ovat ehdottomasti ne erinomaiset kuoritut tomaatit. Näiden maku on taivaallinen, täyteläinen ja täydellinen. Nämä ovat ihan ehdottoman hyviä! Maustoin meidän kastikkeen reippaalla rouhaisulla chili flakes maustetta ja kaadoin sekaan myös chiliöljyä. Sopii todella ihanasti näiden pehmeän makuisten ricotta-pinaatti arancinien kanssa.

Näihin ricotta-pinaatti arancineihin tarvitset:

  • (Parsa)risoton jämät, mielellään paljon, että tulee monta arancinia
  • Pieni määrä vehnäjauhoja
  • Pieni määrä pankojauhoja
  • 1 kananmuna
  • Puolisen litraa öljyä, itse käytin Keiju Rypsiöljyä sen miedon maun vuoksi
  • Ricottajuustoa
  • Babypinaattia
  • Sitruunankuorta ja vähän mehuakin
  • (suolaa ja mustapippuria – riippuen paljonko sitä on jo valmiissa risotossasi)
Babypinaatit ensin pannulle

Valmista ensin täyte. Itse käytin kuuteen isohkoon aranciniin noin 100 gr ricottajuustoa ja kaksi isoa kourallista babypinaatin lehtiä. Paistoin pinaatinlehdet ensin kuivalla kuumalla pannulla kunnes muuttuivat lötköiksi. Sitten pilkoin ne puulaudalla vielä pienemmiksi ja puristelin niistä siivilän avulla vielä ylimääräiset vedet pois. Lisäsin pinaattimössön ricottajuustoon ja sekoitin sinne vielä noin yhden sitruunan kuoren oikein hienoksi raastettuna ja puristin hiukan mehuakin.

Arancini muovausta

Sitten otat vain nokareen kylmää risottoa. Muotoile risotosta kämmenelle pyöreä levy. Laita keskelle levyä nokare täytettä ja muotoile levy palloksi nokareen ympärille. Tee niin monta palloa kuin sinulla vain risottoa riittää.

Sitten pyöritä pallo kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

valmiina öljyyn

Kuumenna öljy kasarissa niin kuumaksi, että sinne tiputettu testileivänpalanen ruskistuu nopeasti ja kauniisti. Asteita varmaan noin 180. Laita arancini palloja öljyyn ruskistumaan ja pyörittele aika ajoin, että saavat tasaisen pinnan. Minä laitoin kolme kerrallaan. Nosta valmiit, kauniin ruskeaksi muuttuneet pallot talouspaperille valumaan.

Asettele arancinit kauniisti esille. Raasta pinnalle vähän parmesanraastetta. Ja sitten vain herkuttelet ihanan tomaattikastikkeen kanssa.