Vinkit

Finger Lime, lime kaviaari

Olen kyllä oikeasti onnentyttö.

Siinä minä olin lähikaupan kassalla ihan muina naisina pakkaamassa ostoksia kassiin, kun kauppias huomaa minut ja rientää luokseni takahuoneesta sylissään iso laatikollinen hieman kulahtaneen näköisiä, oranssisen ruskeita, vähän kurttupintaisia, pieniä hedelmiä. Ilmassa tuoksui pehmeä sitruuna. ”Et usko mitä saimme tänään!

Toden totta, vaikea uskoakaan. Kauppiaalla oli sylissään jotain aivan ihmeellisen ihanaa. Superharvinaisuuksia, Finger Limeja!

Nämä pienen sormen muotoiset hedelmät tulevat pääasiassa Australiasta ja ovat oikeasti harvinaisia, ainakin tällä leveyspiirillä. Jotta pääsee nauttimaan tästä hedelmästä, se leikataan keskeltä halki ja sitten sadat pienet helmet puristetaan hellästi kuorestaan. Suussa nuo pienet helmet purskahtavat purtaessa ja ovat täynnä ihanaa mehua. Hieman kirpeyttä kuten sitruunassa, vähän greippia ja limeä, raikasta ja todella herkullista. Maku on suuta huumava ja hinta, se on päätä huimaava. Yksi kilo tätä herkkua maksaa toista sataa euroa !!!! Ja sehän johtuu siitä, että tämän hedelmän kausi on erittäin lyhyt ja sitä kasvaa vain harvoilla alueilla, Australiassa ja jonkin verran Espanjassakin. Mutta hei, nyt nämä kultakimpaleet löysivät tiensä mun hoodeille ja minähän rakastuin! Ostin kokonaista 4 hedelmää, joista ensimmäinen syötiin tänään paahdettujen vihannes salaatin kanssa tarjottavan kermaisen avokado kastikkeen päältä. Kolme muuta pakastin. Ne kuulemma säilyvät siellä hyvin muutaman kuukauden. Minulla on nimittäin yksi idea niiden varalle…