Kalat ja äyriäiset, Pastat

Hurmausruokaa, Spaghetti alle Vongole

Ja treffit keittiössä. Yleensä me deittailemme keittiössä viikonloppuiltaisin. Silloin on koko ilta aikaa tehdä ihanaa ruokaa yhdessä, nauttia hyvästä viinistä ja illallistaa kynttilänvalossa pitkään. Mutta kyllä se onnistuu hyvin myös näin arki-iltana. Ainakin sellainen pikainen hurmaaminen. Ja jos jokin, niin aika selkeää viestiä hurmaamiselle antaa sydänsimpukat. Varsinkin kun ne yhdistää pieniin tomaatteihin, yrtteihin ja valkoviiniin. Eikö vaan?

Onneksi juuri nyt on sydänsimpukoiden aika. Ihan joka kaupasta niitä ei valitettavasti löydy, mutta kysypäs kalatiskin vastaavalta, jos vaikka tilaisivat sinulle. MInä nappasin tänään Foodmarket Herkusta pussillisen.

Ennenkuin aloittat tämän simpukkapasta illallisen valmistamisen kannattaa nämä simpukat laittaa kylmään, suolattuun veteen ( 1 rkl suolaa per 1 litra kylmää vettä) vaikkapa tunniksi puhdistautumaan, näin ne sylkevät pois mahdolliset hiekat kuoristaan. Ja kun ryhdyt kokkailemaan, nosta simpukat vaikka reikäkauhalla siivilään niin saat jätettyä kulhon pohjalle mahdolliset roskat. Aika vähän hiekkaa näistä kyllä irtoaa, joten jos tämä mahdollisessa kiireessä jää väliin, niin en hermostuisi. Tärkeintä on huuhtoa simpukat huolellisesti kylmässä vedessä ja vaikka siivilässä valuttaen.

Spaghetti alle Vongoleen tarvitset:

  • spaghettia
  • pussillisen sydänsimpukoita
  • oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä ohueksi siivutettuna
  • kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • lehtipersilijaa
  • timjamia
  • valkoviiniä
  • chiliflakes ja mustapippuri rouhaisuja

Laita spaghetti suolattuun veteen kiehumaan.

Kuullota laakeassa kasarissa oliiviöljyssä muutama valkosipuli siivutettuna. Varo polttamasta valkosipulia, anna sen vain kevyesti kuullottua miedolla lämmöllä. Lisää sitten lämpöä ja laita pannulle kirsikkatomaattien puolikkaat, timjamin lehtiä ja noin puoli litraa valkoviiniä. Lopuksi laita pannulle simpukat ja sekaan rouhittua chili flakes maustetta tai muuta hieman tulista chilirouhetta. Aseta kansi päälle ja hytkyttele kasaria niin, että kaikki simpukat aukeavat höyryävän kuumassa kasarissa. Mikäli näet, että jotkut simpukat jäävät tiukasti kiinni, poimi ne pois roskiin.

Lisää pannuun spaghetti nostamalla se kattilasta spaghettipihdeillä. Keitinvettä saa mielellään valua hieman mukana. Sekoittele annos ja lisää pinnalle lehtipersilijaa ja mustapippuria. Tarjolle hyvää leipää, me haimme Levainin @Levain ja lasilliset hyvää pinot grigiota.

Muuten, tämä minun hurmattavani raastaa oman annoksensa pinnalle aina salaa pienesti parmesania, joka on Italialaisten mielestä pyhäinhäväistykseen verrattava teko, Radikaali virhe, joka saa italialaisen laittamaan yhden kätensä sormet suppuu, viemään kämmenen hieman vartalonsa eteen ja liikuttamaan käsisuppua kiihtymisasteensa mukaan ylös ja alas. ”Mitä @#%&#%!!! täällä tapahtuu!!!”.

Mutta täällä meidän keittiötreffeillä, olkoon tämäkin sallittua ❤