Kakut, tortut ja jälkkärit

Sitruuna-marenkipiiras

Viikonlopuksi kirpeän makeaa?

Mikäli jääkaapistasi jo löytyy crema al limone, sitruunatahna ja olet hamstrannut murotaikinaa pakastimeen, niin tämä piirakka syntyy nopeasti. Jos et, niin sitten sinun täytyy ryhtyä hommiin . Tee ensin tahna näin Crema al limone, sitruunatahna ja Italialainen marenki näin sekä murotaikina näin:

  • 125gr voita
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • ripaus vanilijasokeria

Vatkaa ensin voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kananmuna sekaan. Yhdistä muut kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää pienissä erissä taikinaan. Muokkaa taikina kokoon ja levittele voidellun irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla kauttaaltaan. Peitä pohja leivinpaperilla ja keraamisilla paistoherneillä. Onnistuu kyllä ilman niitäkin. 175 astetta kunnes pohja on kypsä.

Ota pohja jäähtymään ja irroita varovasti vuoastaan jäähtyneenä.

Sivele pohjalle makean kirpeä sitruunatahna tasaisesti. Sitten pursota valmis italialainen marenki kauniisti pinnalle. Voit pursottaa marenkia koristeellisesti haluamallasi tavalla tai vain levittää marengin tasaisesti piiraan pinnalle, ihan miten vain haluat. Ruskista marenkia hieman pienellä tohottimella, eli kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla.

Ihana sitruunainen marenkipiiras on valmis! Tämä säilyy hyvin jääkaapissa, mutta ota se ainakin puolituntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Ja marengin että sitruunatahnan, ne voit tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.