Aamiaisella ja Brunssilla, Kakut, tortut ja jälkkärit

Banana bread

Ystävämme, purjehtija ja veneensä kapteeni, päätti purjehtien kiertää maailman. Hän jakoi matkan 11 legiin ja kutsui purjehdustaitoisia ystäviään miehistöön. Mieheni lähti ensimmäiselle legille Karibialta, Saint Lucian saarelta Panaman kanavan kautta Galápagossaarille. Koska tällä kertaa matka veisi kolme kuukautta joulukuulta maaliskuulle, päätimme lähteä koko perhe häntä saattamaan ja samalla viettämään lämmintä joulua tuolla kauniilla Saint Lucian saarella. Saarella, jonka keskellä kasvaa orkideoita ja jättiläissaniaisia rehottava sademetsä ja jonka lounaisosassa merestä nousee kaksi teräväkärkistä vuorta, isompi ja pienempi Piton. Saarella, jonka maaperä on vulkaaninen ja jossa syödään banaaneja ja hummereita sekä juodaan rommia.

Me vuokrasimme saarelta ison huvilan, jossa asuimme koko suurperhe yhdessä. Tällä saarella talot vuokrataan usein henkilökunnalla, ainakin kokki ja kodinhoitaja kuuluvat pakettiin. Tämä osoittautuikin täydelliseksi, olihan meitä kaiken kaikkiaan kolmetoista tässä talossa. Kokki teki aamiaiset, lounaat ja illalliset toiveiden ja ostamiemme raaka-aineiden mukaisesti. Ja joka aterialla pöydästä löytyi ainakin yksi kokinyllätys, kuten eräänä aamuna aamiaispöydässä ollut tuoksuvan lämmin banana bread.

Minä tein viikonloppuna banana breadit kuuteen pikkuiseen vuokaan. Nämä kakkuset tarjoiltiin levittämällä palan päälle tomusokerilla maustettua Philadelphia juustoa.

Tarvitset banana breadiin ( 1 kakkuvuoka tai 6 pientä)

  • 4 oikein kypsää banaania, mitä ylikypsempiä sen parempia
  • 1 dl Huoneenlämpöinen voi
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • vanilijaextraa tai vanilijasokeria

Vaahdota ensin huoneenlämpöinen voi ja sokeri. LIsää haarukalla hyvin muussatut banaanit. Lisää sitten kananmunat ja sekoitetut jauhot sekä vanilija.

Voitele vuoka (tai vuuat) voilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia, kunnes taikina ei enää tartu puutikkuun kun pistelet sillä kakkua.

Sekoita sopivasti tomusokeria Philadelphia juustoon ja tarjoile banana breadin päälle levitettynä. Ihanaa, pehmeää ja sopivan makeaa. Ihastuttavaa myös aamiaisella.