Pastat

Permanenti pastaa ja parsaa

Tuut rakastamaan mua. Tämä tässä on nimittäin nopeinta ja todellakin herkullisinta pastalempeä, josta juuri nyt voit uneksia. Annos on täynnä hapanta kermaisuutta, sitruunaista kirpeyttä ja napakkaa parsaa. Onneksi sinulla on nälkä ja kaupat ovat pullollaan pikkuparsoja erilaisissa rasioissa. Valitset niistä vain parhaimman paketin ja nappaat ostoskoriisi muutaman lisätuotteen niin uusi suosikki pasta-annoksesi on melkein pastan keittämistä vaille valmis.

Ostoskoriin kahdelle, tuplaile määriä tarpeen mukaan :

  • 20 pikku parsaa
  • 4 rkl mascarponea
  • reilu desi kuohukermaa
  • 30-40 gr feta juustoa
  • lehtipersilijaa
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria, suolaa ja chili flakes maustetta
  • parmesania

Ihan ensiksi paista pikku parsat paistinpannulla pienessä oliiviöljy tilkassa. Kääntele, äläkä paista liian mustiksi, mutta anna tulla kaunista väriä ja rapsakkuutta. Ne valmistuvat todella nopeasti. Nosta parsat leikkuulaudalle ja pilko jokainen kolmeen osaan. Siirrä sivuun odottamaan.

Laita hyvin suolattu pastavesi kiehumaan ja keitä permanenti pasta al denteksi. Permanenti pastaa ei joka kaupasta löydy, mutta se on hyvinkin sama asia kuin fusilli, jonka löydät varmasti. Eikös tuo pasta ja parsa ole kuin kaksi marjaa? Sopivat upeasti toisilleen!

Ota pastakasari liedelle ja lisää sinne reilu desi kuohukermaa ja 4 ruokalusikallista mascarpone juustoa. Ripottele sekaan noin 30-40 gr fetajuustoa murusina. Anna kiehahtaa ja sekoittele puulusikalla jotta juustot sulaa ja kastikkeesta tulee kutakuinkin soljuvaa. Mausta kastike runsaalla mustapippurilla ja chiliflakeseillä ja vain pikku rouhaisulla suolaa. Lisää puolikkaan sitruunan hennoksi raastettu kuori ja sen mehu. Sekoita ja anna kuplia hennosti. Anna kiehua miedolla lämmöllä kokoon, niin kastike paksuuntuu ja se on hyvä niin.

Kun pastasi on valmis, nosta se reikäkauhalla kastikkeen sekaan niin, että vähän keitinvettä tulee mukana. Sekoita rivakasti. Voit lisätä keitinvettä lusikallinen kerrallaan, jos kastike tuntuu liian paksulta. Lisää joukkoon vielä parsapalat ja sekoita kevyesti. Päälle lehtipersilija silppua ja vain vähän parmesanraastetta.

Oih, tätä pastalempeä. Tämä räjäyttää tajun!