Pastat

Due in uno – kaksi kastiketta ja yksi pasta

Vähemmän on enemmän ja simppelimpikin riittää paitsi ei aina. Joskus on hyvä vähän liioitella. Innostuin eräänä iltana muussaamaan kauniin vihreää ja pehmeää pestokastiketta purkillisen vaikka uunissa oli jo tomaatit paahtumassa illan pasta-annokseen. Ja niin sitten tapahtui, että päätin yhdistää ne ja vielä kuorruttaa koko komeuden pikku nokareilla burrataa sekä hyppysellisellä parmesania.

Alé! Due in uno! Miten herkullista!

Ensiksi sinun tulee valmistaa pestosi itse. Ihan ehdottomasti. Se on sen väärti vailla mitään vastaväitteitä. Ohjeen löydät Genovalainen Pesto sivulta.

Tarvitset tähän Due in uno -pastaan nämä ainekset:

  • itse tehtyä pestoa
  • kirsikkatomaatteja sopiva määrä
  • valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria, suolaa ja chiliflakes maustetta
  • penne rigatoni pastaa
  • burrata juustoa
  • parmesanraastetta
  • lempi viiniäsi

Seuraavaksi laitat pellille ison kasan pieniä kirsikkatomaatteja ja yhden pintaleikatun valkosipulin. Kaadat päälle hyvää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria ( kenties hieman chiliflakes) ja sekoitat käsin ja laitat uuniin paahtumaan 130 astetta kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Sitten vaan asettelet tomaatit pieneen tehosekoittimeen (tai kulho ja sauvasekoitin). Puristat pehmenneestä valkosipulista muutaman kynnen joukkoon ja teet niistä maukaan pyreen. Loput valkosipulit maistuu leivänpäällä tai voit käyttää ne johonkin muuhun ruokaan parin päivän sisällä.

Sitten vaan pasta kiehumaan. Minä käytin tähän penne rigatoneja, sillä niihin tomaattikastike tarttuu parhaiten. Lämmitä tomaattikastiketta kasarissa, nosta joukkoon al denteksi kiehautetut pastat reikäkauhan avulla niin, että vettä saa tulla vähän mukaan ja sekoita hyvin.

Nosta sitten pasta lautasille ja laita vasta sitten pinnalle muutama nokare burrata juustoa sekä lusikallinen jos toinenkin pestokastiketta. Jos pestokastikkeen sekoittaa pastan joukkoon jo kasarissa tulee kastikkeesta kovin ruman näköistä sotkua, joten suhtaudu pestoosi koristekastikkeena. Vielä pikkuisen parmesanraastetta ja mustapippuria pinnalle niin annokset ovat valmiina.

Me nautimme ne tämän ihanan keväisen Miraval rosén kanssa. Olipas kuulkaas hyvä pasta!