Kanaa, nautaa, lammasta ja possuakin

Balsamicolla sivelty ja fetalla täytetty possurulla

Ennustavat, että tulevana viikonloppuna aurinko patistaa meidät kaikki kävelyretkille ja hiihtämään. Ja koska sen jälkeen on aina nälkä ennustan minä uuniisi tämän ihanan balsamico mausteisen possurullan. Tämä on siinä täydellinen sunnuntairuoka, että se on helppo tehdä ja on niin herkullinen, ettei tottakaan. Vai mitä sanot, kun päältä possu sivellään mausteisella balsamicolla ja sisus täytetään pinaatilla, fetalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla? Sitä minäkin – h e r k u l l i s t a !

Tarvitset tähän:

  • possun sisäfileen (ota possu ulos jääkaapista ainakin puolituntia ennen valmistamista)
  • pussillinen baby pinaattia
  • fetajuustoa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • mustapippuria, suolaa ja chiliflakes maustetta
  • 1 dl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • muutaman valkosipulinkynnen
  • 2 teelusikallista Dijon-sinappia
  • 4-5 salvianlehteä
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja mustapippuria

Aseta uuni oikein kuumalle – vaikka 250 astetta.

Ihan ensimmäiseksi voit tehdä mausteisen balsamicon. Laita pieneen kulhoon balsamico, oliiviöljy, Dijon-sinappi, raastetut tai puristetut valkosipulinkynnet, raastettu sitruunankuori, pieneksi pilkottu salvia, iso rouhaisu suolaa ja mustapippuria. Sekoita haarukalla tai pienellä vispilällä oikein hyvin sekaisin ja laita sivuun odottamaan.

Kaada pussillinen babypinaattia kuumalle, kuivalle paistinpannulle ja ”ryöppää” ne paistaen. Nosta ne leikkuulaudalle ja pilko oikein pieneksi ja purista vaikka tiheän siivilän läpi kuivemmaksi.

Sitten ota käsittelyyn possun sisäfile. Kuivaa fileen pinta. Leikkaa oikein hyvällä veitsellä file pitkittäissuunnassa puoliksi niin, että leikkaat fileen oikealta reunalta, mutta vain niin pitkälle että saat fileen aukenemaan kuin kirjan, eli ei läpi. Sitten leikkaat kirjan molemmat sivut samalla tavalla auki, keskeltä reunoihin päin. Näin kapea file muuttuu ohueksi, isoksi levyksi.

Mausta fileen pinta chiliflakesilla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä filelevylle pinaatti tasaisesti, sen päälle pieneksi pilkottuja ja öljystään valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä murustettua fetaa. Kääri file pituussuunnassa rullalle ja sido se paistinnarulla kiinni.

Nosta filerulla pellille, jossa on vähän reunaa. Valele file joka puolelta balsamicolla. Nosta file kuumaan uuniin, ja noin 15 minuutin kuluttua laske uunin lämpöä noin 220 asteeseen. Anna fileen olla uunissa kunnes se on kypsää. Possu saa olla sisälämpötilaltaan noin 70 astetta.

Tämän possurullan seuraksi sopii erinomaisesti sen vieressä toisella pellillä uunissa valmistetut Paahdettu ruusukaali sekä perunat. Ja jos teitä on isompi porukka, osta fileitä useampi.