Contorni, lisukkeet, Kasvikset

Paahdetut kirsikkatomaatit täyteläiseksi kastikkeeksi

Ihanin tomaattikastike pastalle, kanalle, perunoille tai ihan mille vaan, syntyy kirsikkatomaatteja paahtamalla. Ja kyllä, siinä se taas on. Yksi lempisanoistani. P-aah-taminen. Tuossa sanassa taitaa ihan tarkoituksella olla tuo – aah – tuossa välissä, sen verran herkullista tällä keinolla aina syntyy.

Ota siis isoin pelti ja peitä se leivinpaperilla. Pilko siihen niin monta kirsikkatomaattia kuin tasaisesti pinnalle mahtuu. Ja niin, että keskellä mahtuu istumaan yksi , miksei kaksikin pintaviiillon saanutta valkosipulia. Pirskottele pinnalle hyvää oliiviöljyä, pikkaisen suolaa ja mustapippuria. Laita 175 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.

Sitten pudottele tomaatit liemineen monitoimikoneeseen (tai Bamix) ja puristele pehmeitä valkosipulinkynsiä kuoristaan sekaan. Muutama painallus ja sinulla on käytössäsi kermaisen pehmeä, ihana tomaattikastike. Tarkista mikä on tilanne suolan ja mustapippurin kanssa.

Tämä kastike säilyy purkissa jääkaapissa muutamia päiviä mainiosti. Minä käytän sen tänään paahteiseksi kastikkeeksi, kun teen ihanaa italialaista liharullaa uunissa illalliseksi.