Risotot

Arancini

Sen minä vaan teille sanon, että jos ikinä koskaan onnistutte eksymään italialaiseen ravintolaan, joka tarjoilee Arancinejä, tilatkaa välittömästi. Ja toiseksi, älkää ikinä milloinkaan heittäkö risoton jämiä pois vaan tehkää mielummin selkeästi isompi risotto, jotta siitä jää riittävästi jäljelle näihin ihanuuksiin.


Arancini tulee alunperin Sisiliasta ja nimi tarkoittaa pientä appelsiiniä. Oivallinen nimi, onhan tämä pyöreä ja keltainen. Ja näiden tekeminen on helppoa! Edellisen päivän risoton jämistä muotoillaan kämmenelle pieni kupera ”lettu”, jonka keskelle istutetaan vaikkapa mozzarella paloja kuten näissä. Lettu muotoillaan palloksi mozzarellan ympärille. Ensin se pyöritetään vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhotetaan. Minä käytin pankojauhoja. Sitten vain oikein kuumaan öljyyn ja uppopaistetaan. Paistoin erikseen myös hieman basilikan lehtiä – Nam!


Täydellisiä, sanon minä, perfetti sanois italiano!