Peruna

Hasselbackan perunat

Suoraan kasarilta. Näitä tarjottiin 80-luvun hienoilla illallisilla kun haluttiin tehdä vaikutus illallispöytään kutsutuihin. Malli tuli suoraan Tukholman Hasselbacken -kokkikoulusta ja oli jotain todella fancyä, vai mitä?

Hasselbackan perunat

Hasselbacka perunoiden valmistaminen on helppoa. Pese perunat huolellisesti. En koskaan kuori niitä, sillä pidän perunankuorista, mutta sinä voit jos niin haluat. Vedä terävällä veitsellä viiltoja ylhäältä alas tasaisin välein niin, että että viillot eivät ylety pohjaan asti. Tässä kohtaa kannattaa todella keskittyä huolellisesti tai ihana haitarimalli on mennyttä. Tai tee kuten minä ja osta extempore tällainen tuiki tarpeellinen apuväline – Hasselbacka perunan leikkausalusta (okei. puukauhakin toimii hyvin). Tämän koveran puualustan ansiosta veitsi ei koskaan osu pohjaan asti vaan saat tasaisen kauniita viiltoja koko perunan mitalta. Löytyi Eiring Korkeavuorenkadulta.

Leikkaa kaikki perunat. Nosta ne uunipellille. Suolaa ja mustapippuria sekä lopuksi sivele voisuolaa pinnoille ja vähän väliinkin. Uuniin 200 astetta kunnes perunat ovat pinnalta ihanan rapeita ja sisältä pehmeän herkullisia. Voit laittaa puolivälissä perunoiden päälle esimerkiksi parmesanraastetta, jotkut laittavat korppujauhojakin. Ihan lopuksi voit laittaa grillitoiminnon päälle noin 5 minuutiksi.