Aamiaisella ja Brunssilla

Vaniljaista riisipuuroa ja uunissa paahdettuja viikunoita

Djerba Tunisia, valkoinen kalkittu talo koristeellisilla, turkooseilla puuovilla ja ikkunaluukuilla, pitkä vitivalkoinen hiekkaranta sekä häikäisevän kirkas turkoosinsininen meri. Muurien suojassa, talon pihalla juurevia monihaaraisia puita, joista poimia täydellisiä, suuren kyyneleen muotoisia hedelmiä, tuoreita viikunoita vaikka ihan jokainen päivä. Aika täydellistä, eikö ?

Nyt voit poimia tuoreita, herkullisia viikunoita kauppojen vihannesosastoilta, sillä juuri nyt on niiden aika. Minä tein aamiaiseksi vaniljaisen riisipuuron uunipaahdetuilla viikunoilla. Kokeile sinäkin, täydellistä myös herkutteluhetkiin.

Tarvitset vaniljaiseen riisipuuroon neljälle, jos puolitat ohjeen voit silti käyttää koko vaniljatangon, koska se on vaan niin hyvää

  • 2dl vettä
  • 2dl puuroriisiä
  • 1 litran punaista maitoa
  • vaniljatangon
  • suolaa
  • ripauksen kanelia
  • ruokalusikallisen voita
  • 3 rkl turkkilaista jogurttia

Ota paksupohjainen kattila. Laita kattilaan kiehumaan vesi ja riisi. Kun ne ovat hetken kiehuneet lisää maito sekä puolitettu vaniljatanko. Anna kiehua rauhallisesti aina välillä sekoittaen noin 30-40 minuuttia. Kun puurosi on melkein valmista, siivuta tai lohko viikunat uunipellille ja lisää niiden päälle hieman hunajaa. Laita viikunat 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi tai kunnes viikunat ovat pehmenneet ja niistä on irronnut hieman nestettä. Poista vaniljatanko puurosta ja lisää suola, kaneli ja voi. Sekoita puuro ja lisää hieman turkkilaista jogurttia tuomaan happamuutta puuroon.

Sitten puuro lautaselle, päälle viikunoita, niiden mehua sekä pieneksi hakattua pistaasipähkinää. Niin herkullista, kaunista ja niin pehmeän lämmintä.