Pastat

Pasta alla checca

Bagni Rosan aurinkoiselle rantalounaalle saavutaan usein suoraan merestä. Vanhemmat nappaavat rannalta lapset syliinsä ja kuljettavat heidät ulkosuihkun ja paksujen pyyhkeiden kautta terassille ja istuvat seurueineen mieleiseen pöytään. On keskipäivä, aurinko on korkeimmillaan ja lämpö on saanut ilman väreilemään. Lounasterassin kattoparruihin pingoitetut valkoiset paksut puuvillakankaat päästävät auringon valoa terassille mutta pitävät liiallisen kuumuuden takanaan. Pitkät pöydät ovat katettu täyteen viinilaseja, lautasia, leipäkoreja sekä ruudullisia serviettejä. Bagni Rosan henkilökunta rientää pöydästä toiseen kysymässä juoma- ja lounastoiveita samalla ystävällisesti ojentaen vaaleanpunaisilla ohjaajantuoleilla keikkuvia lapsia. Terassille on juuri nyt niin hyvä istahtaa, huitasta sääristä kimaltava suola pois ja nauttia pienestä merituulen vireestä sekä pian pöydän täyttävistä lounasaterioista.

Bagni Rosan menu on täynnä herkullisia kesäruokia. Fritto mistoa , pieniä friteerattuja merenherkkuja kuten pieniä calamareja tai seppie mustekaloja. gamberi rapuja ja pikkuruisia kokonaisia kaloja, paistettuja ja sitruunalla maustettuja sardelleja, erilaisia kesäisiä pastoja, vihreää salaattia, tomaattisalaatteja tai paahdettuja vihanneksia, munakoisoja ja kesäkurpitsoja. Annoksissa on paljon sitruunaa, yrttejä, valkosipulia sekä paahdettuja leipiä ja oliiviöljyä.

Mikäli päivä on todella kuuma, jopa polttava sellainen, on yksi pasta-annos ylitse muiden. Pasta alla checca. Tämä alunperin roomalainen ateria on vähän kuin erinomainen pastaversio hyvästä bruschetta leivästä. Ainekset ovat kutakuinkin samat ja tietenkin täydelliset yhdessä. Pasta alla checca tehdään usein spagetista tai jostain pienemmästä pastasta, pasta corta, kuten penne. Tärkeintä kesäversiossa on, että pasta on kuumaa ja al dente ja sen seurana tomaatit ja yrtit tuoreita ja huoneenlämpöisiä. Minä tein tämän tänään kokonaan lämpimänä versiona, sattuneesta syystä (= ei niin kovin kuuma päivä).

Tähän Pasta alla checca annokseen tarvitset:

  • erinomaisia tomaatteja
  • erinomaista oliiviöljyä
  • erinomaisia valkosipulin kynsiä hyvin pieneksi hakattuna
  • erinomaista tuoretta basilikaa
  • erinomaista mustapippuria ja suolaa
  • erinomaista burrata juustoa
  • erinomaista spaghettia, tai linguine pastaa

Koska aineksia on kovin vähän, tulee niiden olla erinomaisia. Tätä pastaa ei ole mitään järkeä tehdä mauttomista, kuivan kahisevista, harmahtavan lihaisista tomaateista tai surkeasta öljystä. Jos teet tämän isoista tomaateista kuten vaikka San marzano tomaateista tai muista maukkaista tomaateista, kalttaa ja kuori ne ensin kuuman veden avulla. Minä tein tämän tänään erilaisista kirsikka- ja luumutomaateista, joita oli pöydällä kulhossa tarjolla.

Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan spaghettia varten. Pilko tomaatit pieneksi. Laita kasariin loraus oliiviöljyä ja kun se on kuumentunut hieman lisää sinne tomaatit ja pieneksi hakattu valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hetki olla, tomaattien neste vapautuu ja muodostuu kastikkeeksi, kuitenkin niin, että tomaatit ovat tomaatteina eikä muussina. Sitten vaan yksinkertaisesti sekoitat kypsän spaghetin tomaattien joukkoon ja laitat päälle ihanan valkoisen pallon tuoretta Burrata juustoa. Runsaasti basilikan lehtiä / lehtisilppua sekä ripaukset parmesanjuustoa.

Mikäli nyt olisi kesäkuuma, voisit vain sekoittaa tomaatit, valkosipulin, basilikan, oliiviöljyn, mustapippurin ja suolan kulhossa, antaa niiden maustua pöydälle puolisen tuntia ja sekoittaa ne lopulta kypsän spaghetin joukkoon. Juustot päälle ja tarjolle. Näin kovin helppoa tämä on ja takuulla herkullista ja keveän raikasta.