Kalat ja äyriäiset, Reseptit, Risotot, Ruokarakkautta

Treffit keittiössä

Treffit keittiössä, minä ja hän. ❤️
Tämä on siitä täydellinen treffi-illallinen, että tässä kaksi kokkia on parempi kuin yksi. Minä aloitan parmesan risoton teon, hän kaataa valkoviinin. Yhden lasin risotolle, yhden minulle ja yhden itselleen. Kun minä olen risoton valmistuksen puolivälissä, hän ryhtyy valmistelemaan lehtikaalit ja kampasimpukat. Ja pian meillä onkin täydellinen illallinen edessämme!


Risotto di Parmigiano e Capesante eli Parmesanrisotto ja kampasimpukoita

Tarvitset tähän ateriaan:

  • yksi salottisipuli
  • yksi valkosipulin kynsi risotolle ja yksi lehtikaalille
  • kahdelle noin 2 dl Carnaroli risottoriisiä
  • valkoviiniä
  • kuumaa kanalientä
  • parmesania
  • voita
  • mustapippuria
  • lehtikaalia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • kampasimpukoita
  • sitruunan mehua


Parmesanrisotto

Oliiviöljyä kasariin ja sinne kuullottumaan yksi salottisipuli ja yksi valkosipulin kynsi, molemmat pieneksi hakattuina.Lisää kahdelle noin kaksi desiä Carnaroli riisiä. Kuullota hetki. Nyt seuralaisesi kaataa risottoon pienen lasin viiniä sekä sinulle ja hänelle lasilliset. Anna viinin kiehahtaa sekoittamalla riisiä koko ajan. Sitten lisäät kuumaa kanalientä kauha kerrallaan kokoajan sekoittaen. Lisäät aina uuden kauhallisen kun edellinen on haihtunut melkein kokonaan. Näin jatkat kunnes risotto on melkein valmista. Silloin raastat sekaan parmesania kourallisen, maustat ruokalusikallisella voita ja mustapippurilla. Lisää nestettä jos niin täytyy. Risoton tulee olla kosteaa.


Lehtikaali.

Laita paistinpannuun oliiviöljyä ja yksi pieni valkosipulin kynsi puristettuna. Paista ruodostaan irroitettuja lehtikaalin lehtiä vain minuutti, jotta paistuvat vain vähän. Ripaus suolaa.


Kampasimpukat.

Laita kuumaan paistinpannuun voita. Voi saa hieman ruskistua. Laita huolellisesti vaikkapa talouspaperilla kuivatut kampasimpukat pannuun ja paista molemmin puolin ruskeiksi. Purista hieman sitruunamehua sekaan. Paista vain noin minuutti per puoli, etteivät muutu kumimaisiksi. Ripaus suolaa ja pippuria.

Kokoa annos, raasta hiukan parmesania ja rouhi mustapippuria pinnalle.
Nauttikaa vaikkapa viileän Blanc De Carsinin kanssa.