Aamiaisella ja Brunssilla, Omeletit, pannarit ja räiskäleet, Ruokarakkautta

Ricotta pannukakut

Tätä erikoista vaihetta elämässä on nyt kestänyt seitsemän viikkoa. Aika on toisaalta kulkenut todella nopeasti, mutta nyt parin viikon ajan on tuntunut siltä että draaman kaari on ohittanut huippunsa ja nyt olen kyllästyneenä kuopassa tämän Koronan kanssa. Päivät toistaa helposti toisiaan ja olo on kuin Elämäni murmelina -elokuvassa. Tänään tuo harmaana herännyt aamu ei myöskään piristänyt millään tavalla. Piristäisikö kuohkeat ricottapannarit, ajattelin ja päätin kokeilla. Kokeile sinäkin, vaikka huomenna aamulla ❤️

Tarvitset pannareihin:

  • purkki ricotta juustoa
  • 3/4 dl maitoa
  • kaksi keltuaista
  • vähän raastettua sitruunankuorta
  • kaksi valkuiaista vaahdotettuna
  • 2dl jauhoja
  • puolikas teelusikallinen leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1.5 ruokalusikallista sokera
  • voita paistamiseen


Laita yhteen kulhoon purkki ricotta juustoa, 3/4 dl maitoa ja kaksi keltuaisia. Ja sekoita ne. Raasta, jos tykkäät kuten minä, sitruunan kuorta taikinaan. Vatkaa kaksi valkuaista toisessa kulhossa vaahdoksi. Tämä pehmeä valkuaisvaahto tekee pannareista todella kuohkeita! Sekoita kolmannessa kulhossa reilut 2 dl jauhoja, puolikas teelusikallinen leivinjauhetta, ripaus suolaa ja 1,5 ruokalusikallista sokeria. Siivilöi jauhoseos ricotta seokseen, sekoita ja lisää lempeästi kääntelemällä myös valkuaisvaahto mukaan. Taikina on nyt paksua, paljon paksumpaa kuin normi pannukakkutaikina.
Sitten voita kuumalle paistinpannulle ja kahta ruokalusikkaa käyttäen nosta taikinasta sopivia lettuja pannulle paistumaan. Voit toki paistaa nämä myös lettupannulla. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Nosta tarjolle, tomusokeria ja mansikoita, jopa pikkaisen vaahterasiirappia. Piristyitkö?