Peruna

Suussasulavia perunakolikoita

Se on kuulkaas niin, että kun perunoita syö se on kuin laittais rahaa pankkiin. Tai vähintäänkin kolikoita, nimittäin perunakolikoita. Tässä sinulle, sinä perunoiden kanssarakastaja, ihana ja suussasulava vinkki viikonlopun perunaksi. Niin tulet tykkäämään. Ovat nimittäin kullankeltaisia ihanuuksia, joiden pinta on saanut rapeutensa uunissa paahtamisesta ja sisus pehmeytensä liemestä.

Tarvitset näihin:

  • Perunoita
  • noin 3 dl kananlientä tai vihanneslientä
  • 30-40 gr voita, sulatettuna
  • rosmariinia tai timjamia
  • mustapippuria ja suolaa
  • valkosipulin kynsiä

Laita ensin uuni lämpenemään 240 asteeseen.

Sulata voi ja mausta se mustapippurilla, suolalla ja yrtillä, kuten timjami tai rosmariini. Kuori perunat ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi kolikoiksi. Minä pakkasin perunan päädyt pakastepussiin myöhempää käyttöä varten, jotta sain tasaisen kauniita kolikoita. Laita kulhoon ja kaada niiden päälle voisula. Sekoita kaksin käsin perunat ja voi. Asettele perunakolikot vierekkäin korkeareunaisen uunipannun pohjalle (peltipannu) ja laita uuniin.

Anna niiden paahtua uunissa noin 15 minuuttia kunnes ovat ruskeita ja rapeapintaisia. Ota vuoka ulos uunista ja käännä perunat ympäri. Laita vuoka takaisin uuniin, noin 10-15 minuuttia.

Nosta jälleen vuoka uunista ja kaada perunoiden joukkoon kanaliemi niin, että eivät uppoa liemeen mutta sitä on riittävästi. Tiputtele joukkoon lisää yrttejä sekä valkosipulinkynnet. Anna olla uunissa vielä noin 10-15 minuuttia. Testaile haarukan kärjellä ovatko pinnaltaan rapeita ja sisuksiltaan pehmeitä.

Kun valmiit nosta perunat tarjoiluvadille ja lusikoi mahdollinen jäljelle jäänyt liemi niiden päälle ja tarjoile. Oih. Niin tulet tykkäämään.