Juhlat, Kakut, tortut ja jälkkärit, Ruokarakkautta

Suklaamoussekakku – pöytään ja vuoteeseen

Pöytään ja vuoteeseen. Yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani. Maaginen rakkausromaani, jossa sydänsurut itketään kyynelinä upeisiin ruoka-annoksiin, joista rakkaus ja intohimo välittyvät annoksia nauttiviin ruokailijoihin. Kirjan alkuperäinen nimi Como agua para chocolate (Kuin suklaa suhteessa veteen) tarkoittaa kirjan kirjoittajan meksikkolaisen Laura Esquivalin mukaan sitä, että ellei saa häntä, jota rakastaa, on kuin joutuisi tyytymään suklaan sijasta veteen. Ihastuttava tarina, suosittelen jos et ole lukenut. Ja kun luet, voisit samalla nauttia vaikka tästä ihanan herkullisesta suklaamoussekakusta, jonka voit laittaa tarjolle vaikkapa sinne pöytään tai vuoteeseen.

Tarvitset tähän kakkuun seuraavat ainekset:

  • 12 digestive keksiä
  • noin 70 gr voita
  • 200gr taloussuklaata
  • 2dl kuohukermaa
  • 200gr Philadelphia juustoa
  • kaksi keltuaista ja kaksi valkuaista
  • 1/3dl hienoa sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • vadelmia ja suklaakastiketta

Laita keksit pakastepussiin ja murskaa ne kaulimalla ne hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja sekoita se kulhossa keksijauhoon. Ota irtopohjavuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja pikkuisen reunalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja laita se myös jääkaappiin. Sulata 200gr tummaa suklaata vesihauteessa. Sekoita toisessa kulhossa Philadelphia juusto, sokeria ja vaniljasokeri. Lisää tähän seokseen sulanut, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää sitten yksitellen kaksi keltuaista ja sekoita. Vaahdota kananmunien valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto juustosuklaa seokseen lempeästi kääntäen ja lopuksi lisää kääntämällä vielä kermavaahto sekaan.

Levitä suklaavaahto kakkupohjalle ja kääri se kelmuun. Laita pakkaseen. Tämä kakku on hyvä tehdä vaikkapa tarjoilua edeltävänä iltana, tai aiemminkin jos haluat. Säilyy hyvin pakkasessa.

Ota kakku pakastimesta noin puolituntia ennen tarjoilua. Leikkaa kauniit palaset lautaselle, laita viereen tuoreita vadelmia ja koristele suklaakastikkeella tai rouhitulla maitosuklaalla.