Aamiaisella ja Brunssilla, Omeletit, pannarit ja räiskäleet

Pieni suolainen pannari aurinkokuivatuilla tomaateilla ja parmankinkulla

Pannukakkuja!

Niitä olen saanut syödä koko lapsuuteni, kiitos sukumme pannukakkunaisten. Isomummoni Vilhelmiina teki pannukakkuja, jotka olivat pieniä, paksuja lettusia. Hän oli sekä kuuro että mykkä, joten rakkauttaan hän osoitti helpoiten lettusilla tai sillä suklaarasialla, jossa kohvendit olivat tummaa suklaata ja niiden sisältä löytyi hapan säilykekirsikka (!). Molemmat mummoni tekivät pannukakkuja, iltaisin meille serkuslaumalle, kun olimme yövieraina. Joskus niitä taidettiin saada myös aamiaiseksi. Äitini, hän rakasti pannukakkuja – ja lettuja! Kerran eräällä telttaretkellä, hän teki letuista, kesän marjoista ja kermavaahdosta lettukakun, joka edelleen on minulle ihmeellisintä ikinä. Anoppini, hän osasi tehdä itseasiassa vain pannukakkuja ( sekä makaroonilaatikkoa ja kotikaljaa), josta syystä miehestäni ja hänen veljestään pakostakin tuli erinomaisia ruuanlaittajia. Onkin siis ihan ehdotonta perustaa tänne ihan oma osio pannukakuille. Ja siihen samaan syssyyn menee myös muut voissa paistettavat herkut kuten omeletit, blinit, letut ja räiskäleet.

Minä tein lounaspannareita blinipannuissa. Voit toki helposti tehdä tämän yhdessä isossa valurautapannussa.

Tee ensin taikina. Tästä taikinasta tulee noin 3-4 blinipannullista tai yksi valurautapannullinen.

  • 5dl maitoa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • kaksi kananmunaa
  • parmesanraastetta
  • timjamia ja basilikasilppua

Ota litranvetoinen mittakannu. Laita sinne maito, sekoita sekaan vehnäjauhot sekä ripaus suolaa ja mustapippuria Raasta sekaan hieman parmesania. Lisää yksi kananmuna ja sekoita se vispilällä taikinaan. Ja sitten vasta toinen kananmuna. Huomaat, että taikina paksuuntuu sopivaksi.

Voitele pannut voilla. Kaada taikina pannuihin ja paista 240 asteen uunissa noin 20 minuuttia. Kun pannukakut ovat melkein valmiit, ne ovat pulleita ja pinnaltaan ruskeita, raasta niiden päälle vähän kypsää valkoista cheddaria ja paista edelleen noin 5 minuuttia.

Ota pannarit uunista ja painele haarukalla pintaa hieman alemmaksi, kun laitat päälle itse valmistettuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä paistettua parmankinkkua . Ja pikkuisen parmesanraastetta ja mustapippuria päälle.

Pieni vihreä salaatti ja pieni suolainen pannari – herkullinen annos tarjottimelle ja ulos aurinkoon lounaalle!