Contorni, lisukkeet, Kasvikset

Aurinkokuivatut tomaatit uunissa

Aurinkokuivattuja tomaatteja saa ostaa purkeissa ja purnukoissa kaupoista, mutta ne ovat usein makuuni ihan liian kovia ja kuivia. Siksi teenkin niitä usein itse. Saapahan ainakin juuri sellaisena kuin itse tykkää. Ja nämä ovat sitäpaitsi kovin helppoja tehdä, tulevat itsestään uunissa.

Uuni päälle, 120 astetta.

Leikkaa pienet luumutomaatit tai kirsikkatomaatit puoliksi. Painele sormenpäällä siemenet ja neste tomaateista pois, ei tarvitse olla pilkuntarkka. Levitä tomaatit leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti. Ripottele pinnalle mustapippuria ja suolaa, vähän hienoa sokeria, timjamin lehtiä ja oliiviöljyä.

Laita uuniin noin 1.5 tunniksi tai kunnes tomaatit ovat juuri sinun makuusi.

Laitoin uuniin myös nuo kokonaiset ja niistä tuli aivan ihania suolaisen pannarin päälle!