Kasvisruoka

Parsaa, tomaattia ja parmesania

Täällä sitä jälleen ollaan uunin äärellä, lempipuuhissani. Edessäni paahtopelti ja kädessä jääkaapista napattu parsanippu sekä pöydältä kulhosta löytyneet jo vähän nuutuneet pikku tomaatit. Tuota parsaa saa nykyään ihan mihin aikaan vuodesta tahansa. Eivät ne toki ole nyt ihan niin herkullisia kuin keväällä, mutta paahtamiseen, siihen ne sopivat tällaisinakin. Ja tomaatit, ne toimivat erinomaisesti vähän ryppyisinä.

Pyöritä parsat oliiviöljyssä ja sitruunassa

Tee ensin marinadi. Siihen tarvitset:

  • nippu vihreää parsaa
  • kasa pieniä tomaatteja (kirsikka)
  • kolme ruokalusikallista oliiviöljyä
  • yhden sitruunan kuoren hienoksi raastettuna
  • yhden sitruunan mehun puristettuna
  • mustapippuria ja suolaa rouhaisut
  • parmesania raastettuna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Siisti parsat, käytännössä siis napsase puisevat varret poikki. Leikkaa pienet tomaatit puoliksi. Laita oliiviöljyseos jollekin laakealle vadille ja pyöritä siinä ensin parsat. Asettele parsat vieri viereen leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pyöritä sitten puolikkaat pikku tomaatit tuossa samassa öljyssä ja asettele ne nätisti parsojen viereen. Raasta pinnalle parmesan raastetta mahdollisimman hienona. Kaikki uuniin noin 20 minuuttia.

Uuniin paahtumaan

Kastikkeeksi redusoin, eli keitin kokoon balsamicoa. Laita noin desi balsamicoa pieneen kattilaan, anna kiehahtaa ja alenna lämpöä niin, että balsamico hiljalleen poreilee. Anna poreilla noin 10 minuuttia kunnes balsamico paksuuntuu.

Paahdetut pinjansiemenet

Asettele kauniisti vadille, parsat sievästi tomaattien alle. Kaada balsamicoa sopivasti pinnalle ja rouhaise vielä vähän mustapippuria. Paahdoin pinnalle hieman pinjansiemeniä, jotka vielä veitsellä hakkasin pienemmiksi.

Siivu hyvää maalaisleipää ja se on siinä!