Kasvikset

Parmigiana di Melanzane

Parmigiana di Melanzane tai vaikkapa Melanzane e Pomodoro, kuinka vain haluatte.


Niin se vain on, että rakkautta voi tarjoilla monella tavalla ja tässä on yksi herkullisimmista. Tätä pehmeää ja paahteista ihanuutta opin tekemään siinä keittiössä, jossa koko rakkauteni italialaiseen ruokaan heräsi. Ruokaguruni ja naisihanteeni Marja-Liisa synnytti italiaiset keitokset Milanolaisessa keittiössään juuri niin täydellisesti kuin kaikki mammat ja nonnat ympäri Italian. Hän kunnioitti jokaista raaka-ainetta ja kohteli niitä hyvin. Ja jos jokin oli erityisen ihanaa niin keittiössä vallitseva tuoksu. Paahtuneet tomaatit ja munakoisot, friteeratut kesäkurpitsan kukat, sitruunat, juustot, yrtit, ne kaikki tuoksuivat täydellisiltä ja houkuttelivat lieden äärelle odottamaan.


Tämä munakoison, tomaatin ja mozzarellan liitto on himottava, tähän syntyy riippuvuus, joten varo vähän.


Essu esiin ja hommiin. Ensin on nimittäin siivutettava ja paistettava rypsiöljyssä munakoisot ruskeiksi. Laita ne paistamisen jälkeen aina talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Ja toivottavasti olet tehnyt sen Sugo di Mamma, tomaattikastikkeen valmiiksi, sillä nyt sille on käyttöä. Voit raastaa myös parmesania ja paloitella mozzarellaa valmiiksi pienemmäksi. Ja vaikka silputa basilikaa.
Sitten otat mieleisesi vuoan esiin. Matala lasagnevuoka on oikein hyvä. Laita pohjalle ensin vähän tomaattikastiketta, lado sitten munakoisosiivuja, sitten parmesan raastetta, mozzarella palasia, mustapippuria ja basilikasilppua. Ja sitten uusi kerros samalla tavalla. Toista niin monta kertaa kuin reunat antaa myöden tai aineksia riittää. Neljä kerrosta olisi erinomaista. Lopuksi pinnalle parmesania, loraus oliiviöljyä ja uuniin, 200 astetta ja noin 30-40 minuuttia.
Tarjoile vähän jäähtyneenä niin maut tulee paremmin esiin. Tämä on ihanaa kanan kanssa tai vaikka vihreän salaatin kera kasvisruokana. Ihan parasta seuraavana päivänä hieman lämmitettynä.


Mangia bene, ridi spesso, ama molto. Syö hyvin, naura usein ja rakasta paljon.

Munakoisovuoka