Contorni, lisukkeet, Kasvisruoka

Paistetut kesäkurpitsat

Kesä on vihannesten ja kasvisten kulta-aikaa. Ja kultaisia ovat nämä ihastuttavat paistetut kesäkurpitsakiekotkin! Maistuvat ihanilta näiden herkullisten Lohta ja sitruunaa vartaassa kanssa. Osta mielellään mahdollisimman napakoita kesäkurpitsoja ja jos mahdollista kahdessa värissä, keltaisia ja vihreitä, niin saat annoksesta kaiken lisäksi kauniin.

Tarvitset siis:

  • kesäkurpitsoja mielellään kahdessa värissä
  • oliiviöjyä paistamiseen
  • pari ruokalusikallista kapriksia (valutettuna)
  • yksi valkosipulinkynsi
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • minttua ja basilikaa
  • mustapippuria ja suolaa

Leikkaa kesäkurpitsa pyöreiksi, noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Paista kurpitsat pannulla kuumassa oliiviöljyssä molemmin puolin kunnes sopivan kypsiä ja saaneet kauniin rusehtavan värin. Älä tässä vaiheessa mausta kesäkurpitsoja ainakaan suolalla, sillä se irrottaa kesäkurpitsoista liikaa nestettä eivätkä ne ruskistu kauniisti.

Valmista samalla veitsipesto eli hakkaa veitsellä pinjansiemenet, kaprikset, minttu, basilika ja valkosipulinkynsi leikkuulaudalla iloisesti sekaisin pestomaiseksi massaksi. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Kun kesäkurpitsat ovat valmiit sekoita niiden joukkoon tuo kaprisyrttipesto. Purista pinnalle hieman sitruunanmehua (tai vaikkapa rosèvinegrettiä). Lisää pinnalle vielä muutamia paahdettuja pinjansiemeniä ja pikku basilikan lehtiä.

Jos nautit nämä kesäkurpitsat ihan sellaisenaan vaikkapa aurinkoisella terassilla lounaaksi niin suosittelen, että tarjoilet ne lusikallisella ricottajuustoa ja siivulla hyvää maalaisleipää. Buon appetito!