Kasvikset

Paahdettu maa-artisokka

Jerusalem artichoke, sunchoke eli maa-artisokka, on ihastuttava mukula, jolla ei muuten ole mitään tekemistä sen vihreän artisokan kanssa vaan on itseasiassa auringonkukan sukua. Niin kauniita omissa muhkuroissaan! Ja niin suurta herkkua paahdettuina!


Pese mukulat hyvin, älä kuori. Paloittele lohkoiksi tai siivuiksi (voi paahtaa myös kokonaisina, mutta halusin nyt vähän enemmän rapsakkaa pintaa), aseta ne uunipellille ja laita pellille mukaan oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Pyöritä mukuloita pellillä ja laita 250 asteiseen kuumaan uuniin noin 20 minuutiksi kunnes ovat saaneet kaunista väriä ja pehmentyneet. Sulata pikku kattilassa hieman voita, lisää sinne yksi valkosipuli puristettuna ja rosmariinia. Pyöritä valmiit maa-artisokat voisulassa ja aseta tarjolle.

Nämä täydensivät täydellisesti ulkogrillissä valmistetun flankin sekä fetamuru-salaatin. Niin ja hei, lasiin Valpolicella Classicoa!