Aamiaisella ja Brunssilla

Minä ihan itsekseni ja minun granola

Rakastan hiljaisia aamuja. On ihanaa herätä pimeässä, napata aamutakki naulasta ja hiipiä hiljaa keittiöön. Aloitella aamu keittämällä täydellinen kuppi oikein kuumaa ja pehmeää maitokahvia. Sillä samaisella mutteripannulla, jolla olen kahvini keittänyt ihan jokaisena aamuna siitä asti, kun sen parikymppisenä sain. Istahtaa lempituoliini, pöydän ääreen ja nauttia tämä aamun pakolliseni aina siitä kahvattomasta, laakeasta kulhomaisesta kupista, jota rakastan.

Ottaen huomioon kuinka paljon rakastan tehdä ja syödä erilaisia ruokia ja kuinka järjettömästi nautin oikein pitkistä päivällispöydistä täynnä vallattomasti keskustelevia ihmisiä, niin olen äärettömän tylsä ja tapoihini kangistunut näiden aamiaisten suhteen, astioita ja välineitä sekä vain omaa seuraani myöten. Kun pojat olivat koululaisia, minulla oli tapana herätä riittävän aikaisin varmistaakseni tämän oman hiljaisen aamuni ennenkuin vaihtuva teininäyttely istuutui eteeni aamiaispöytään.

Aamiaiseni on kovin yksinkertainen, paitsi viikonloppuisin kun mieheni valmistaa sen meille herättyään useampi tunti minun jälkeeni. Silloin onkin jo brunssin aika, joten syömme munakkaita, munakokkeleita, avoimia omeletteja, paistettuja tomaatteja ja tuoreita leipiä. Arkiaamuina minulle tärkeintä on vain se iso kuppi kahvia sekä joskus myös täyteläinen kreikkalainen jogurtti ja itsetehty granola.

Tähän niin herkulliseen granolaan tarvitset:

  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl veitsellä silpuksi hakattuja cashew pähkinöitä
  • 2 dl veitsellä silpuksi hakattuja manteleita
  • ripaus suolaa
  • noin 5 rkl kookosvoita
  • noin 4 rkl mantelivoita
  • noin 1 rkl vaahterasiirappia
  • noin 1 rkl kookossokeria ( voit toki laittaa ihan tavallistakin)

Sekoita kaurahiutaleet, cashew ja manteli sekä suola. Sulata kattilassa kookosvoi, mantelivoi, vaahterasiirappi ja kookossokeri ja sekoita hyvin. Kaada voiseos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita oikein hyvin. Levitä kaikki leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaisesti ja laita 150 asteiseen uuniin noin 30 minuuttia. Voit välillä vähän sekoitella hiutaleita pellillä, jotta saat tasaisen lopputuloksen.

Tämä on taivaallisen hyvää kreikkalaisen jogurtin pinnalla, mutta myös erinomainen lisä erilaisiin jälkiruokiin.