Kasvikset

Maissintähkiä syysgrilliin!

Maissintähkä esikeitettynä vakuumissa tai säilöttynä peltitölkissä, tuttu juttu mutta aika vetinen versio kun vertaa näihin täydellisiin, vain hetki sitten pellolta poimittuihin kotimaisiin maissintähkiin! Nyt on nimittäin maissinpoiminta aika parhaimmillaan – elokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Täällä pääkaupunkiseudulla pääset itsepoimimaan tähkiä ainakin Pikkalan maissimaalta, Pikkalan kartanon mailta. Toki niitä voi poimia myös pääkaupunkiseudun kauppojen vihannesosastoilta. Nyt niitä pitäisi löytyä ihan jokaikisestä kaupasta.

Ihanimmillaan nämä maissintähkät ovat grillattuina. Sidoin maissintähkän suojalehdet ponihännälle solmimalla ne rusetille kahden suojalehden avulla ja poistin maissintähkän pinnalta kaikki pitkät ”hiukset” eli maissin vihneet. Sulatin miedolla lämmöllä reilun palan voita ja sitten vaan maissintähkät grilliin kypsymään. Noin 15 minuuttia, miedolla lämmöllä pyörittäen ja voisulaa pinnalle levittäen. Lopuksi vähän suolaa ja mustapippuria rouhittuna pinnalle. Ja avot, sinulla on ihana syysherkku valmiina. Nyt vaan ponihännästä hyvä ote ja hampailla herkun kimppuun.

Maissintähkiä voi muuten ostaa myös pakkaseen. Silloin kannattaa suojalehdet jättää ympärille ja pakastaa pakastuspusseissa. Pakkasesta otettaessa maissi vaan kuoritaan ja niin sinulla on mehukas maissintähkä käytössäsi.