Kakut, tortut ja jälkkärit

Kuolema suklaalla

Olen dekkareiden ja psykologisten trillereiden fanaattinen ihailija. Agatha Christieni sain luettua jo ennen kuin täytin kymmenen ja sen jälkeen olen ahminut tätä genreä taukoamatta. Ilahdun varsinkin kotimaisten ja pohjoismaalaisten esikoisdekkaristien ja -trilleristien ensimmäisistä teoksista ja pyrin kannustaen ostamaan niistä jokaisen. Ja niinä salaisina hetkinä iltaisin, omassa työhuoneessani kirjoitan pöytälaatikkooni aivan loistavia murhia. Esikoistrilleristäni puuttuu kuitenkin vielä monisatasivuinen tarina murhien ympäriltä, jotta voisin sanoa kirjoittaneeni sellaisen. Mieheni sanoo kuitenkin uskovansa minuun ja kirjan syntyyn. Mitä muutakaan hän uskaltaisi, kun aina illalla näkee yöpöydälläni asiaan perehdyttävän teoksen: Se murhaa, joka osaa.

Sensijaan voin kuitenkin aina leipoa syntisen hyvää. Tämä Kuolema Suklaalla kakku on nimensä veroinen. Siinä on suklaata ja se on suklaakakku to die for. Kakussa on hyvin vähän jauhoja, joten se on ilmava ja suussa kevyen oloinen. Älä kuitenkaan hämäänny, kevyttä tässä ei ole juuri mikään. Kuten murhat Christien kirjoissa tämäkin peitellään hyvin, pehmeään kermavaahtoon ja punaisiin vadelmiin eikä mikään ole siltä miltä näyttää. I dare you to try!

Tarvitset kakkuun:

  • 175 gr voisulaa
  • 2 dl hieno sokeri
  • 3 keltuaista
  • 175 gr taloussuklaata sulatettuna
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 teelusikallista espressojauhetta, Kaffaroasteryn Inferno sopii teemaan
  • 3 vaahdotettua valkuaista

Sulata ensin voi. Kaada se taikinakulhoon ja sekoita siihen vatkaajalla sokeri. Lisää yksi keltuainen kerrallaan kaikki kolme keltuaista ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja kääntele se taikinaan. LIsää seuraavaksi vehnäjauhot sekä espressojauho. Lopuksi kääntele valkuaisvaahto taikinaan.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka pohjalta ja reunoilta. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin 175 astetta 35 minuuttia.

Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä hetki ja irroita sitten kakku vuoasta ja laita vadille tarjolle.

Sitten tee kuorute. Laita kattilaan desi kuohukermaa ja sulata sinne 100 gr taloussuklaata. Anna kiehua kunnolla kuplien ja samalla sekoittamalla puulusikalla noin 10 minuuttia. Lisää seokseen ruokalusikallinen voita antamaan lisäkiiltoa.

Kaada kuorute hieman jäähtyneen kakun keskelle lusikalla levittäen niin, että reunat kakusta jää näkyviin.

Poutapilven näköistä kermavaahtoa ja punaisia vadelmia ja voit kilistellä kelloa herkullisen kahvihetken merkiksi.