Kuohkea ja mehukas aamiaiskakku
Eikö aamiainen ja kakku kuulostakin ihanalle? Ovat nimittäin lyömätön yhdistelmä ainakin sunnuntaisin ja miksei muulloinkin. Sillä kyllähän kakku aamiaisella pelastaa takuulla vähän kurjemmankin aamun. Ja tämä kakku varsinkin kun tarjoilet sen lusikallisella kuohkeaa kreikkalaista jogurttia. Toki tämä on oiva kakku myös jälkiruuaksi kermavaahdon tai vanilija jäätelön kanssa, Oikeastaan tämä kakku on ihanaa ihan milloin vaan kun haluat jotain herkullista, kuohkeaa, kosteaa, marjaisaa ihanalla rapsakalla pinnalla. Sillä sitä kaikkea tämä aamiaiskakku on. Kokeile vaikka.

Tarvitset taikinaan:
- 150 gr sokeria
- 120 gr huoneenlämpöistä voita
- kaksi kananmunaa
- 100 gr creme fraiche /rasvainen, ei kevyt versio)
- 1 tl vanilijauutetta tai vanilijasokeria
- 160 gr vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoa
- 1/2 tl ruokasooda
- ripaus suolaa
Muruseokseen tarvitset:
- 30 gr sulatettua voita
- 40 gr ruokosokeria
- 30 gr vehnäjauhoja
- 1/2 tl kanelia
Lisäksi tarvitset :
- kaksi purnukkaa vadelmia
- noin 40 gr mantelilastuja
Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja hieno sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa seokseen kaksi kananmunaa, creme fraiche sekä vanilijauute. Sekoita vehnäjauho, leivinjauho, ruokasooda ja suola toisessa kulhossa sekaisin ja vatkaa nekin pienellä teholla taikinaan. Älä kuitenkaan ylivatkaa taikinaa.
Tee sitten muruseos valmiiksi. Sulata 2 rkl voita. Sekoita kulhossa vehnäjauho ja ruokosokeri sekä kaneli. Sekoita voi jauhoseokseen haarukalla niin, että muodostuu murumainen seos.

Voitele pyöreä irtopohja vuoka ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Pudottele vadelmia tasaisesti taikinaan joka puolelle. Ripottele pinnalle muruseos sekä mantelilastut.

Uuniin 200 astetta noin 30 minuuttia. Jos pinta tulee liian ruskeaksi ennen kuin kakku on kypsä, voit löyhästi peitellä kakun foliolla. Tarkista tikulla kakun kypsyys. Ota uunista pois, irroita vuuasta ja anna hetki jäähtyä.
Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile aamiaispöydässä ihanan kreikkalaisen jogurtin kanssa.