salaatit

Intohimona vihreä salaatti

Ja siis ihan oikeasti vain vihreä salaatti. Usein kun tilaan ravintolassa vihreän salaatin menun ulkopuolelta, saan salaattisekoituksen, jossa on mukana kaikenlaista muuta – tomaatteja, kurkkuja, porkkanaraastetta(!), sitä sun tätä. Ja minä kun haluan vain ja ainoastaan sitä vihreää salaattia! Ja jos saan oikein valita niin mieluiten iso puntti rucolaa oikein suuressa kulhossa, pyydän.

Oikeasti minulle kelpaa myös muut salaattilajit – sydänsalaatit, cosmopolitanit, romainet – kaikki, jotka ovat rapsakoita ja täynnä makua. Mitään löllönpehmeää lehtisalaattia en kuitenkaan kulhooni toivo.

Meillä syödään suuri kulhollinen vihreää salaattia joka ikinen päivä. Kun koko perhe paikalla jopa kaksi suurta kulhollista. Ihanimmillaan vihreä salaatti on kun puhtaat rapsakat salaatinlehdet laittaa suureen kulhoon (suuressa kulhossa salaatti saa riittävästi tilaa eikä litisty toistensa alle) ja päälle pirskottaa reilusti erinomaisen herkullista oliiviöljyä, ehdottomasti suolaa ja mustapippuria. Ja sitten kaksi kättä kulhoon sekoittamaan salaatit nautiskelemaan oliiviöljykylvystä. Luksusta siitä saa kun sekaan laittaa vielä ohuita itse vuoltuja parmesanlastuja. Ja erityisen luksusta siitä tekee kun vielä ripottelee paahdettuja pinjansiemeniä joukkoon.

Muuta ei sitten tarvitakaan. Vihreä salaatti, insalata verde on valmista! Tänään lounaaksi.