Pastat, Peruna

Gnoccheja voissa ja salviassa – pitkän tai lyhyen kaavan mukaan

Tänään olisi tarjolla pikaruokien kuningatarta, tai voit tehdä tämän ruhtinaallisen pitkänkin kaavan mukaan, jos kuten minä rakastat gnocchien muovaamista. Perunoiden keittämistä, niiden pursottamista, taikinan vaivaamista ja gnocchien näpertelemistä. Oih. Nää on näitä voisin-viettää-päiväni-näinkin juttuja. Gnocchien reseptin löydät Gnoccheja ja vihreää parsaa Cinque Terren tunnelmissa -sivulta!

itse tehtyä gnocchia

Jos et gnocchien vaivaamisesta välitä, niin käväise tuorepasta hyllyllä ja osta gnoccheja pussillinen. Osta samalla pala voita ja puntti salviaa. Salvia – ah, miten pidän siitäkin! Sitten vaan hyvin suolattu vesi kiehumaan. Ota myös pieni pannu ja laita sinne reilu pala voita ja kun se on hieman sulanut lisää sinne runsaalla kädellä salvian lehtiä. Anna voin hieman ruskistua ja melkein paahtua, mutta ota pois liedeltä ajoissa ettei se vaan pala. Tämä onkin tämän annoksen se jännittävin kohta. Voin tulee tuoksua paahteiselta ja pähkinäiseltä ja olla kauniin ruskeaa, mutta ei siis todellakaan palanutta. Olepas tarkkana.

ruskista voi ja salvia

Gnocchit veteen kypsymään kun vesi kiehuu. Gnocchit ovat valmiit kun ne nousevat kattilan pohjalta pinnalle, tämä vie noin minuutin tai puolitoista. Nosta ne reikäkauhalla ylös tai laita vaikka siivilän kautta niin saat ylimääräisen veden pois. Sitten vaan gnocchit salviavoihin kylpemään ja vähän paistumaan, raapaise pinnalle sitruunankuorta ja mustapippuria myllystä. Iso keko lautaselle ja pinnalle parmesanraastetta. Mitäh – menikö tähän ihan 4 minuuttia?? Buon Appetito!

gnocchi burro e salvia