Kakut, tortut ja jälkkärit, Nonnamummin lautasella

Banaanimustikka-kakku

Aurinkoisen sunnuntain tärkein muistilista on valmis!

Jos tältä Nonnamummilta kysytään, niin hän viettäisi nykyään kaikkein mieluimmin aurinkoiset sunnuntait Pikku Tortellinin seurana leikkipuistoissa. Hän ihmettelisi maailmaa ja Nonnamummi häntä! Ja mukaan välipalaksi leivottaisiin molempien yhteinen suosikki banaanimustikka-kakku.

Tästä kakusta on tullut – oih – hänelle mutta myös itselleni miltei viikottainen herkku, joka sopii aamiaiselle, välipalaksi tai iltateen seuraksi. Ihanan herkullista, sopivan makeaa ja ennen kaikkea pehmeää ja kosteaa, joka sopii näille pienille ihanuuksille parhaiten.

Ja mikä parasta Pikku Tortellinin (ja miksei Nonnamumminkin) kannalta, niin tässä ei ole lainkaan sokeria eikä suolaa, eikä liioin vehnäjauhoja, kananmunia eikä maitotuotteita.

Sen sijaan paljon kaikkea muuta herkullisen hyvää!

Tähän herkulliseen kakkuun tarvitset seuraavia aineiksia kutakuinkin oheiset määrät. Mitat on tee- ja ruokalusikoita, kouria, ripauksia ja pirskottelua, tämä ei ole niin supertarkkaa. Hyvää tulee joka tapauksessa.

  • 2-3 banaania, tummuneet parhaita
  • kourallinen tuoreita mustikoita, metsä- tai pensasmustikoita
  • runsaat 4 ruokalusikallista luomu kaurahiutaleita
  • runsaat 2 ruokalusikallista kaurajauhoja
  • runsaat 4 ruokalusikallista mantelijauhoja
  • kaksi reilua ruokalusikallista Foodin luomu cashew-tahna
  • teelusikallinen vanilijauutetta
  • ripaus tai kaksi ( eli melko reilulla kädellä) kardemummaa
  • pirskotus oliiviöljyä

Laita uuni lämpimään 180 asteeseen ja vuoraa yksi pieni leipävuoka leivinpaperilla. Minulla on käytössäni tähän Chez Mariuksesta ostettu 0.9 litran vetoinen jämäkkä musta vuoka.

Ihan ensimmäiseksi muussaa kaksi banaania pehmeäksi haarukalla. Sekoita banaaneihin 2 ruokalusikallista cashew-tahnaa. Jos löydät kaupastasi tätä Foodin luomu cashew-tahnaa, niin osta, on nimittäin sellaista herkkua, ettei sitä voi todeksi uskoa. Onneksi lusikkaan tarttuu aina tahnaa niin, että pääsen nuolemaan loput!

Sekoita sekaan myös teelusikallinen vanilijauutetta ja ripaukset kardemummaa.

Seuraavaksi sekoita kuiva-aineet keskenään: runsaat 4 ruokalusikallista kaurahiutaleita, runsaat 2 ruokalusikallista kaurajauhoja, runsaat 4 ruokalusikallista mantelijauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhoja. Kaada kuivat aineet sekä kourallinen mustikoita banaaniseokseen ja kääntele kaikki iloisesti yhteen. Nostele taikina lusikalla vuokaan tasaisesti. Nuole lusikka, taikina on niin j ä r j e t t ö m ä n hyvää jo sellaisenaan!

Koristele pinta banaanisiivuilla ja mustikoilla mielikuvituksesi mukaan. Pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä.

Laita uuniin noin 20-30 minuutiksi. Kokeile tikulla kypsyyttä. Nosta vuuastaan pöydälle jäähtymään.

Itsellesi voit leikata siitä pian muhkean siivun, mutta pienemmät tykkäävät napata sormin sopivia suupaloja ja kuinka syötävän suloista se onkaan! .