Contorni, lisukkeet

Vaahdota Fetaa!

Mikä ihana viikonloppu takana!

Aurinko helli täydeltä taivaalta ja jopa ilmanala tuntui lämpimältä. Jotkut uskalikot avasivat jo grillikauden ja mikäs sen ihanampaa. Grilli päälle vaan ja vihannekset tulille. Grillaa vaikkapa parsaa, broccolinia, munakoisoa ja kesäkurpitsaa. Ja laita tarjolle yhdessä tämän ihanan vaahdotetun fetan kanssa. Seuraksi vielä muutama grillattu pitaleipä tai rieskasiivu.

Niin täydellistä.

Tarvitset:

  • Feta juusto lohko
  • pari suurta ruokalusikallista Ricotta juustoa
  • reilut 50 gr creme fraiche
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 rkl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • chiliflakes
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • mustapippuria
  • halutessasi yksi valkosipulin kynsi raastettuna
  • timjaminlehtiä

Laita juustot ja creme fraiche monitoimikoneeseen (tai astia ja sauvasekoitin) ja pisti pyörien tasaiseksi tahnaksi. Nosta lautaselle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Lämmitä pienessä kattilassa ruokalusikallinen oliiviöljyä. Raasta sekaan pieni valkosipulin kynsi ja pehmennä matalalla lämmöllä. Sammuta liesi ja lisää sekaan hunaja sekä sitruunanmehu. Lisää chiliflakes ja mustapippuri.

Valuta hunajaöljy kauniisti fetavaahdon pinnalle. Koristele pinta mustilla ja valkoisilla sesaminsiemenillä sekä timjaminlehdillä