Kanaa, nautaa, lammasta ja possuakin, Peruna

Se kesän ensimmäinen täydellinen viikonloppu

Viime viikonloppu oli se täydellinen kesäviikonloppu, jossa oli kaikki mitä ikinä kesäviikonlopulta haluat. Ihanat ihmiset ympärillä, kokopäivän paistava aurinko, uintilämmin järvi, paras sauna, kiireettömyys ja täydellinen grilliateria ulkona ison pöydän äärellä lämmössä ja yllättäen myös ilman hyttysiä(!). Mikäli tämä näin jatkuu, niin meillä on edessämme ihanin kesä kummallisimman kevään jälkeen. Varaudutaan siihen!

Me grillasimme viikonloppuna uutta suosikkiani, Black Agnus Chuck roll, naudan niskaa. Se on kyllä eittämättä paras grilliliha sitten aikaisemman suosikkini flankin. Hinta on edullinen ja lihassa on paljon rasvaa, joka tekee hyvää lihan maulle. Palat ovat jättiläisiä, joten isolle porukalle riittää muutama. Kun lihat ovat grillattu, ne siivutetaan tarjolle ja silloin voi irroittaa myös ne jäljelle jääneet rasvat niitä vieroksovilta.

LIsukkeiksi teimme uusia perunoita uunissa, Laita isolle pellille tarpeellinen määrä pestyjä uusia perunoita kuorineen. Leikkaa kokonaisista valkosipuleista siivu päältä pois ja laita valkosipuleita sinne sun tänne perunoiden sekaan. Voit heittää sinne palan chiliäkin, jos sellainen löytyy kaapista ja siitä pidät. Rosmariini oksia pinnalle ja runsaasti oliiviöljyä joka puolelle, sekä suolaa ja mustapippuria. Uuniin 250 astetta kunnes perunat ryppysen kypsiä ja valkosipulien pinta tummunut. Valkosipulin kynnet ovat näin tehtynä ihanan pehmeitä ja jopa hieman makeita. Kynsi nousee veitsen kärjellä nostamalla helposti kolostaan lautaselle.

Tein tarjolle myös pannulla paistettua parsaa parmesanraasteella ja piparjuurella maustettua créme fraicea. Kokeilkaa tekin, vaikkapa jussina?