Ravintolan lautasella

Penélope, Mikonkatu 9 Helsinki

Jokaisella lempiravintolallani on ainakin yksi annos, jota en voi olla rakastamatta. Suosikkiravintolassani Penélopessa, Mikonkatu 9 Helsinki, se on Tomato & Burrata, jossa tomaatit, burrata juusto, vihreät herneet, basilika ja minttu ovat saaneet ylleen sitruksisen yuzu ja grillatun tomaattivesi kasteen. Annos on juuri oikean kokoinen, erityisen kaunis ja raikas aloitus varsinkin kesäiselle lounaalle ja se on ihan tajuttoman herkullinen sellainen. Burrata on pehmeää ja tomaatit sopivan makeita ja yuzun happamuus ja grillattu tomaattivesi tuovat annokseen ihanaa pehmeän sitruunaista makua. Raikasta!

Ravintola Penélope ei ole suosikkiravintolani vain siksi, että siellä keittiöstä ja menusta vastaa Hans Välimäki, ei myöskään vain siksi, että itse ravintola on kaunis ja sisutukseltaan ihana, eikä liioin vain siksi, että ruoka kokonaisuudessaan on mielestäni Helsingin parhaimmistoa, vaan siksi, että siellä tunnet olevasi toivottu ja odotettu vieras. Henkilökunta on erityisen viehättävää, ystävällistä ja iloista. Ruoka saapuu pöytiin hyvässä ajassa ja ajatus jaettavista annoksista toimii tässä ravintolassa hyvin.

Ilokseni huomasin, että 2.6. ovensa jälleen avannut Penélope tarjoaa Tomato & Burrattaa Medium ruokalistallaan. Jos et ole maistanut, suosittelen. Listalta kannattaa napata myös Gambas Pil Pil sekä Summer Carrot & Feta annokset.

Ihanaa ravintolakesää!