Kakut, tortut ja jälkkärit

Mustikkajuustotorttu

Mikä ihastuttava päivä!

Aurinko on paistanut aamusta lähtien ja ilmakin on ollut mitä lempein. Vakio kävelyreittini kulkee pitkin kaupunginlaitaa ja merenrantaa, puistojen poikki ja lopulta kaupungin halki. Tänä aamuna tämä reittini oli varmasti kauneimmillaan. Aurinko kimmelsi kaikessa mihin ikinä katseeni kohdistin. Onnentyttö.

Juhlistaakseni tätä täydellistä aamua nappasin suuren kahvikupillisen seuraksi palasen eilisen rapujuhlamme jälkiruuasta, mustikkajuustotortusta. Aika onnellista sekin, sanoisin. Entä sinä? Pieni pala onnea sinullekin?

Tähän helppoon torttuun tarvitset:

  • Lehtitaikinalevyn
  • mustikoita
  • 400 gr Philadelpia juustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 isohkoa kananmunaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl hienoa sokeria
  • muutama ripaus suolaa
  • 1 tl vanilijauutetta tai vanilijasokeria

Sulata ensin lehtitaikinalevy. Kauli se suuremmaksi ja ohuemmaksi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele se ja reunat huolellisesti voilla. Asettele lehtitaikina vuokaan, niin että taikinaa jää roikkumaan reunoilta ulos. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Tee täyte. Sekoita huoneenlämpöinen Philadelphia juusto ja sokeri hitaasti vatkaten. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa kevyesti mutta kunnolla sekaisin. Lisää kerma, vanilija ja suola ja vatkaa vielä ihan pieni hetki. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan ja sekoita kevyesti.

Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte piirakkapohjalle. Lisää mustikoita reilusti, mitä enemmän melkein parempi. Minulla meni tähän se isompi rasiallinen. Osa mustikoista painuu pohjaan ja osa jää pinnalle. Ja niin sen olla pitääkin. Käännä taikinasivut piirakan pinnalle miten kauniilta näyttää. Ja ripottele lopuksi pinnalle hienoa sokeria.

Laita kakku uuniin, 200 astetta noin tunti, riippuen uunin tehokkuudesta. Kannattaa laittaa hälytys vaikka 45 minuutin kohdalle ja tarkista onko pinta kauniin ruskea ja kakun keskusta hieman hytkyvä.

Anna jäähtyä 10 minuuttia ja irroita vuuasta. Koristele vaikka tomusokerilla, jonka siivilöit pinnalle. Tarjoile huoneenlämpöisenä. Säilyy jääkaapissa oikein hyvin muutaman päivän.