Aamiaisella ja Brunssilla, Pizzat, pannuleivät ja piirakat

Italian Rivieran pikku foccacia leipä


Italian Rivieralla, Santa Margherita Liguressa voit löytää foccacia myyntipisteen miltei joka kadun kulmasta. Suolainen oliiviöljyinen leipä sellaisenaan, yrteillä tai kesäkurpitsan kukilla maustettuna tai vaikkapa täytettynä mozzarellalla ja parmankinkkulla. Italiaanojen streetfoodia.

Syntyy helposti kotiuunissa, pikaversiona näin:

Sekoita 6 dl jauhoja, pussin kuivahiivaa, suolaa, 3 dl (43 asteista) lämmintä vettä ja noin ruokalusikallisen oliiviöljyä.

Tee taikina, lisää jauhoja jos liian kosteaa ettei irtoa kunnolla sormista. Saa kyllä jäädä löysäksi. Kohota 20 minuuttia liinan alla lämpimässä, levitä öljytylle pellille ja anna kohota liinan alla vielä 15 minuuttia. Painele sormenpäällä taikinaan kuoppia. Oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia pinnalle. Uuniiin 200 astetta noin 20 minuuttia.
Viva Italia!