Ravintolan lautasella

Espa, Pohjoisesplanadi 17 Helsinki

Baariin ja Dinnerille! Miten ihanaa! Pitkästä aikaan, kuin silloin ennen, ystävien kanssa alkudrinkeille ja illalliselle ihan oikein kaupungin sydämeen.

Illallisravintolaksemme valikoitui ravintola Espa, Pohjoisesplanadilla Kauppatorin laidalla vanhassa kauniissa rakennuksessa, joka aiemmin tunnettiin Apteekin talona. Tuossa kulmahuoneistossa on vuosien varrella ollut useita hyviä ravintoloita. Lapsuuteni juhlapäiviin kuului muunmuassa tällä paikalla sijainnut Ravintola Havis Amanda, jossa sai nauttia erinomaista kala- ja äyriäisruokia.

Miten kaunis Ravintola Espa onkaan. Sisustus on yksinkertainen, suomalaista vaaleutta ja erilaista puuta sekä luonnonmateriaaleja. Pöytäryhmät ovat ihania ja ravintolan keskellä sijaitseva suuri pirttipöytä pitkine penkkeineen viehättävä. Kaunis valaistus ja suuret ikkunat tuovat tilaan ihanaa valoa. Suomalaisuus korostuu kaikkialla kauniisti ja jo eteisen portaikossa pärekoppaan istutetut mansikat toivottavat asiakkaat tervetulleiksi. Niin miellyttävä tunnelma.

Rapeat muikut, hapankermaa ja muikunmätiä

Valitsin, meistä meilein jokainen, valitsi alkupalaksi Bites-listalta Rapeat muikut, hapankermaa ja muikunmätiä -annoksen. Lautasellinen ihanaa lohdutusta meille, joilta perinteiset Savonlinnan oopperajuhlat ja muikut tältä kesältä peruuntuivat. Annos oli runsas ja erittäin herkullinen.

Espan pihvi ja perunat

Valitsin ystäväni suosituksesta pääruuaksi Espan pihvin ja perunat. En nykyään juurikaan syö punaista lihaa, tai jos syön niin kovin pienen määrän, mutta nyt myös annoksen oheen kirjattu Café de Paris kastike houkutteli. Ja luojan kiitos, että valitsin! En muista koskaan ikinä syöneeni näin hyvää pihviä missään ravintolassa. Tämä Dry Aged riiputettu sisäfile oli niin uskomattoman mureaa ja maukasta, että se ihan oikeasti suli suussa ja tuo voinen Café de Paris -kastike erityisen erinomaista javielä lihan seuraksi tehdyt paahdetut uudet perunat rosmariinilla maustettuina täydellisiä. Menkää ja tilatkaa, ette kadu sen takaan!

Kaiken kaikkiaan ihana kokemus. Mieli olikin tätä kovasti kaivannut ja ravintola täytti nämä valtaisat odotukset erinomaisesti. Paluu normaaliin on alkanut.

Tervetuloa ravintola Espaan – pörekorillinen mansikoita.