Ravintolan lautasella

Aleksanderplats, Eteläesplanadi 22 Helsinki

Ensimmäinen työlounas herra ties kuinka pitkään aikaan ja herrasta puheenollen erinomaisessa herraseurassa. Kaikki viisi ruoka-ammattilaisia, melkoista asiantuntijuutta niin ruokaohjelmien tekemisestä kuin erinomaisten elintarvikkeiden toimittamisesta ravintoloihin! Arvannette, että keskustelu pyöri tiukasti ruuan ympärillä, mikä sopii minulle!

Lounasravintolaksemme valikoitui ihastuttava Aleksanderplats Eteläesplanadi 22, Helsinki. Aleksanderplats on valoisa ja tyylikäs ravintola, jossa on erinomaiset tilavat pöydät, kauniit yksinkertaiset kattaukset ja erityisen ihanat tuolit, kauniit ja hyvät istua. Se ei ole muuten lainkaan itsestäänselvyys nykyään ravintoloissa. Joskus tuntuu siltä, että ravintolan trendikkyys menee ohi mukavuuden. Ravintolasalin ikkunat ovat suuret ja kiertävät kauttaaltaan salin ympäri. Ovi pöytämme vieressä oli auki pihan terassille, mikä tuo lisää ilmavuutta ja valoa tilaan.Tässä ravintolassa on aina jotenkin ihastuttavan keski-eurooppalainen tunnelma. Erinomaisen lisän kaikkeen tuo vielä erityisen kohtelias ja miellyttävä palvelu. Täydet pisteet siis ravintolalle!

Burrata tomaatti ja paahdettu manteli

Minä valitsin huikealta ruokalistalta alkuruuaksi burrata-tomaatti salaatin, jonka erinomaisuus on ehdottomasti paahdetuissa manteleissa. Pääruuaksi valitsin alkuruokalistalta todella herkullisen, uusista perunoista tehdyn omeletin, jonka seurana oli siianmätiä ja smetanavaahtoa.. Omeletti oli ihanan suolainen ja pehmeä. Lounaani päätin kermaiseen ja sopivan kirpeään sitruuna pot de creme annokseen italialaisella marengilla. Minulla on ollut valtaisa sitruunanhimo koko korona-ajan ja se näyttää jatkuvan edelleen. Tämä sitruunainen herkku osoittautuikin aivan täydelliseksi! Jokainen lusikallinen tätä ihanuutta suli suuhuni. Lounasseuralaiseni kehuivat omia annoksiaan koko lounaan ajan vuolaasti, joten kaikki olivat tyytyväisiä eikä lautaskateutta ehtinyt syntyä. Aleksanderplatsin menu onkin siinä mielessä mahdoton, että olisin halunnut tilata milteinpä jokaisen annoksen, toinen toistaan houkuttelevampia annoksia kaikki!

Omeletti uusilla perunoilla, siianmädillä ja smetanavaahdolla

Olipa meillä ihana lounas kokemus. Joka tavalla. Tätä olenkin niin kaivannut. Ja tänne Aleksanderplatsiin palaan pian, se on varmaa.