Ravintolan lautasella

BasBas, Tehtaankatu 27-29 Helsinki

Kyllä se vaan niin on, että Helsingin ravintolamaailman yksi ehdottomista ykkösistä on BasBas. Ja varsinkin se alkuperäinen Baskeri & Basso Tehtaankadun sisäpihalla. En ole koskaan ikinä tässä ravintolassa pystynyt illallistamaan ilman, että huokailen onnesta jokaikisen ruoka-annoksen äärellä. Ja kun vielä itse ravintolakin on ehdottomasti yksi viihtyisimmistä ravintolasaleista kaupungissa eikä palvelun kohdallakaan voi kuin kiittää, niin kokemus on vain yksinkertaisesti ihastuttavin mitä toivoa voi. Tottakai BasBas Kulma täyttää toiveet myös, mutta jotenkin tuo alkuperäinen isoveli-BasBas vaan vie minun sydämeni!

Pakko tietenkin sanoa, että ravintolan italialaistyyppinen menu on minun mieleeni. Tarjolla on juuri sellaista ruokaa, jota haluankin syödä. Kauniita ja sopivan kokoisia annoksia, yksinkertaisia hyviä ja laadukkaita makuja ja kaikissa annoksissa näkyy kunnioitus raaka-aineita kohtaan ja jokainen annos on tehty rakkaudella. Ravintolan menu kahden alkuruuan, välipastan tai risoton, pääruuan ja jälkiruuan kombo on täydellinen. Hankalaa on vain annosten valinta, kun jokaikinen alkuruoka on niin houkutteleva! Siksi usein teemmekin mieheni kanssa niin, että tilaamme eri annokset ja syömme kaikki neljä alkuruokaa yhdessä.

Broccoli Hollandaise

Isoin haaste on se, että ravintola on monen muunkin suosikki ja pitää olla melko kärppänä jos mielii pöydän juuri tietylle illalle. Joku sanoi, että klo 00.01 kun on varausjärjestelmässä voi pöydän kuitenkin napata muutaman viikon päähän. Me asumme onneksi melkein tien toisella puolella, joten aina välillä kun jostain käsittämättömästä syystä siellä on vapaana pieni pöytä kahdelle saan sen varattua kun lupaan olla paikalla parissa minuutissa. Näin tein eilen. Soitin ravintolaan klo 16.45 ja sain kuin sainkin pöydän kahdelle heti viidestä eteenpäin. Se oli täydellistä, varsinkin kun skippasimme ison lounaan niin illallisen voi aloittaa näinkin aikaisin.

Lehtikaalia ja parmesankastiketta

Me nautimme päivän listalta aluksi kolme erilaista alkuruokaa: Lehtikaalisalaattia, jossa tuore lehtikaali oli pyöräytetty parmesankastikkeessa ja pinnalta löytyi anjovistä, lisäksi tuoretta siikaa, lehtipersilijaa ja rapeaa quinoaa, sekä ihaninta ikinä broccolia ja hollandaise kastiketta. Kaikki kolme aivan täydellisiä!

Timjami- voi taglioni

Välipastana oli tarjolla timjami-voi taglioni, jonka tilasimme molemmat. Annos on kokonaisuuden kannalta juuri oikean kokoinen mutta kun maku oli niinkin taivallinen meinasin tilata toisen jälkiruuaksi samantien! Pääruokana meille tarjoiltiin härän marmorifile oikein herkullisella punaviinikastikkeella.

Ravintola leipä ansaitsee muuten erikoismaininnan. Se on todella herkullista ja pienellä sormisuolalla varustetulla voilla nautittuna täydellistä.

Créme brûlée

Lopuksi illalliseemme tyytyväisinä iskimme lusikkamme yhteiseen Créme brûlee annokseen.

Niin ihanaa jälleen!

Varatkaa pöytä tai käykää tyrkyllä ovella, se kannattaa vakuutan!