Ravintolan lautasella

Aurora Estate, Tirroniementie Ylläsjärvi

Tänä syksynä sosiaalinen media on ollut täynnä toinen toistaan ihanampia kuvia Lapin ruskasta. Tuntuu, että kaikki ovat siellä tai siellä syksyn aikana käyneet. Ja niin pitääkin. Nyt jos koskaan kannattaa tutustua kotimaan kohteisiin ja niin laajasti kuin vain mahdollista!

Ruskaretkellä

Myös me piipahdimme ystäviemme kanssa ruskaretkelle Lappiin. Meillä on itsellämme maja Äkäslompolossa, jossa vietämme mukavasti aikaa talvella hiihdon parissa, mutta ruska on usein jäänyt muiden matkojen jalkohin. Nyt oli siis sopiva hetki viettää käyttämättömät lomapäivät Lapin tuntureilla. Seitsemän tunturin ympäröimä Äkäslompolo sijaitsee Kolarin kunnan pohjoiskolkassa, Kittilän ja Muonion rajalla ja on vallan ihana noin 500 asukkaan kylä paikallisella tunnelmalla. Täällä ei tanssita pöydillä tai lauleta karaokessa, vaan täällä rauhoitutaan ja nautitaan Lapin lumosta. Ja sitten piipahdetaan vaan välillä noissa riennoissa tunturin toisella puolella.

Me vaelsimme päivät tuntureilla eväät ja kuksat mukanamme, saunoimme ja nautimme oman kodan poronkäristyksistä. Yhtenä iltana päätimme kuitenkin pukea päälle vähän verkkareita parempaa ja lähteä Yllästunturin toiselle puolelle Ylläsjärven rannalla sijaitsevaan Aurora Estaten ravintolaan illalliselle.

Aurora Estate

Aurora Estate on pieni hotelli, jossa on seitsemän yksilöllisesti sisustettua huonetta sekä ihastuttava ravintola talon alakerrassa. Ravintolan ikkunoista avautuu kaunis näkymä suurelle terassille sekä järvelle Vanhan talon puuhirret ovat saaneet hellän pesun ja sisustus on maltillisen kaunis. Ravintolan keittiöstä vastaa MTV3 kanavalla nähtävässä MasterChef Suomi ohjelmassa kilpaileva Sirly Ylläsjärvi (ent. Schinmann).

Kuningasrapukeitto

Ruokalista on lyhyt, mutta houkutteleva. Me olimme vain valitettavan samanmielisiä tilauksien suhteen, joten emme maistelleet kaikkia annoksia. Alkuun meille tuotiin todella herkullinen Kuningasrapu keitto. Lautaselle oli aseteltu kaunis keko kuningasrapuja, tomaattia ja timjamia ja sen kanssa tarjoiltiin erityisen hyvä, pitkään haudutettu rapuliemi, joka kaadettiin keon seuraksi viehättävästä kiinalaisesta, vaaleanpunaisesta teekannusta. Todella, todella herkullinen annos, jonka takia tänne kannattaa ehdottomasti tulla pienen matkankin päästä.

Kuningasrapukeitto

Pääruuaksi valitsimme joko kantarellirisottoa tai päivän kalaa. Annokset olivat erittäin kauniita ja varsinkin vihannekset, haudutettu fenkoli ja kukkakaalipyre herkullisia. Ja kauniita olivat jälkiruuatkin, sekä karamellisoitu omena murotaikinalla että valkosuklaa pannacotta mustikoilla.

Karamelisoitu omena

Listalla olisi ollut myös Arancinit, mutta jostain aivan käsittämättömästä ajatuksesta ne jäivät minulta tilaamatta. Kyllä, toimin siis omien oppieni vastaisesti enkä tilannut niitä vaikka ne A I N A pitää tilata, jos miltään listalta löytyvät. Jostain syystä suuni napsasi risoton puoleen, joten siinä mielessä arancinien syöminen alkuruuaksi olisi ollut vähän tårta på tårta.

Kokemus oli ihana, viinit herkullisia ja ravintola täynnä asiakkaita. Käykää tutustumassa, jos olette edes suhtkoht sielläpäin. Ehkä jopa jäätte yöksi? Hotelli on saanut Euroopan paras uusi boutique hotelli 2018 tittelin.