Peruna

Täydelliset paahdetut perunat

Täydelliset perunat. Perunat, joita perheessämme on syöty vuosikymmeniä ja usein. Perunat, jotka ovat helppo valmistaa suurelle joukolle ja jotka syödään aina viimeistäkin perunaa myöden. Nämä uunissa paahdetut uudet perunat. Nämä, jotka valmistetaan aina kesän perunoista ja suurella pellillä.

Tee näin.

Laita isolle pellille pestyt, kuorelliset, pienet perunat. Aseta ne väljästi, ei ihan vieri viereen, jotta ne oikeasti paahtuvat eivätkö vain höyrysty uunissa. Sijoittele perunoiden väliin kokonaisia valkosipuleita, joista olet leikannut hatun pois. Voit sijoitella väliin myös kauniita punaisia chilipalkoja. Lorottele reilusti oliiviöljyä perunoiden ja valkosipuleiden päälle ja pyörittele perunoita käsin öljyssä. Myllystä suolaa ja reippaasti mustapippuria pinnalle. Sekaan vielä erilaisia yrttejä, minä rakastan rosmariinia. Se sopii näihin perunoihin täydellisesti.

Pelti 220 asteiseen uuniin noin 20-30 minuutiksi i tai kunnes perunat ovat paahtuneet kauniin ruskeiksi ja muuttuneet hieman ryppyisiksi.

Samalla nuo ihanat lakittomat valkosipulit perunoiden vierellä ovat pehmentyneet niin taivaallisen pehmeiksi, että ne voi herkullisesti puristaa ulos kuoristaan tai tyylikkäästi nostaa veitsen kärjellä lautaselle. Ne ovat niin ihanan lempeitä, että niitä voit levittää vaikkapa leivän päälle! Tai sekoittaa ruuan kanssa tarjottavaan majoneesiin. Tai muihin uunissa tai grillissä paahtuneisiin vihanneksiin. Tai vaikka levittää grillissä valmistuneen flank steakin päälle. Ehkäpä?

Tämä lisäke on must. Älä unohda.