Ravintolan lautasella

Bistro Bardot, Kluuvikatu 1 Helsinki

Vau.

Vau, vau, vau.

Haluaisitko olla hetken jossain ihan muualla, vaikkapa lounaalla Pariisissa tai illallisella Ranskan rivieralla? Mene ja avaa tämä ihastuttava ovi Bistro Bardotiin. Bistro Bardot vie sinut juuri sinne, täydellisiin ranskalaisiin tunnelmiin. Voiko tätä ovea mitenkään edes vastustaa?

Tämän ranskalaistyylisen bistron sisustus on taivaallinen. Pehmeää vaalean sinistä samettia ja roosan herkullisia sävyjä, tummia huonekaluja, rosoista tiiliseinää, kauniita kaakeita, laatoitettua lattiaa, kynttilöitä, kauniita kukkia ja suuria ikkunoita. Täydellistä! Jokainen yksityiskohta on pohdittu huolella, henkilökunnan erityisen kauniita vaatteita myöten. Tunnelma ei voisi olla täydellisempi. Juuri tällaisen pienen karkumatkan tarpeessa minä olenkin!!

Tässä Arto Rastaan ja Hans Välimäen ravintolassa voit kokea yhtäihania ruokaelämyksiä kuin Ranskan rannikkokaupungeissa tai Pariisin bistroissa. Merianturaa, simpukoita, tartareita, ostereita, etanoita ja kyyhkyä. Lista on todella ainutlaatuisen upea !

Me nautimme lounaaksi lounaslistan valmiin kolmen ruokalajin menun. Alkuun ihana Burrata, grillatulla tomaatilla ja tomaattivedellä, jonka maku oli täydellisen pehmeä ja makea. Erinomainen aloitus.

Burrata, grillattutomaatti ja tomaattivesi

Pääruuaksi söimme Trout en papillote annoksen, joka on sanamukaisesti paperissa valmistettua taimenta. Se lepäsi kauniisti vihannespedillä ja olisi rikastettu piparjuurella ja kaiken kruunasi annoksen päälle pöydässä kaadettava beurre blanc kastike. Sitä oli ihan pakko lopuksi vielä lusikoida suuhunsa naapuripöydästä varastetulla lusikalla suoraan pienestä kattilasta, joka onneksemme jätettiin meille tarjolle pöytään.

Trout en papillote

Lopuksi ranskalaisten ihanin jälkiruoka, Crème brûlèe upeilla maranchino kirsikoilla.

Crème brûlee ja maranchino kirsikat

Ravintolan toisesta päästä löytyy myös ihastuttava pieni baari, jossa voin hyvin kuvitella nauttivani ihanan aperitiivin ennen illallista. Ehkäpä ravintola avaa myös terassinsa ensi keväänä Kluuvikadulle.

Tervetuloa, Bardot, Helsinkiin! Juuri sinua olemme kaivanneet!