Ravintolan lautasella

Albina & Aleksis, Aleksis Kiven katu 23 Helsinki

Konepajan alue Helsingissä sijaitseen Alppiharjun ja Vallilan välisessä laaksossa Teollisuuskadun, Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun sisällä. Ja mikä paikka meillä kaupunkilaisilla onkaan ja varsinkin tulee olemaan! Upea konepaja-alue vanhoine pajoineen ja voimalaitoksineen on muuttumassa asumisen ja kulttuurin uudeksi, upeaksi kaupunkilaisten olohuoneeksi. Ravintoloita, hotelleja, palveluita, mediaa ja tapahtumia. Kaikkea ihanaa upeassa miljöössä! En malta odottaa aikaa kun myös työpaikkani MTV siirtyy näille tonteille.

Eilen illallistimme ystävien kanssa yhdessä tämän uuden urbaanin alueen ensimmäisistä ravintoloista, ravintola ja viinibaari Albinassa. Teemu Auran, Antti Paasosen ja Riku Stenrosin The Folks Hotel Konepajan pohjakerrokseen rakennettu teollisuustilamainen ravintola oli ihastuttava. Suuri yhtenäinen tila, kaunis valaistus ja rento, välitön tunnelma. Kuin olisi tullut ystävän luokse illalliselle, vähän suurempiin juhliin. Järjettömän sattuman oikusta naapuripöytiin tuli ystäviä ja kollegoita Pöllölaaksosta ja yhtäkkiä tuntui kuin mustat koronapilvet olisivat kaikonneet jonnekin historiaan ja elämä olisi tavallisen täydellisen ihanaa. Iloisia kohtaamisia, iloisten onnellisten ihmisten kanssa. Kuinka täydellistä! Samassa vaaleanpunaisessa kuplassa saavuin kotiin asti, mieli ja vatsa onnellisena upeasta illasta. Tälläista tän elämän olla pitääkin!

Ravintolan lista on houkutteleva. Ihania alkuruokia – Vitello tonnattoa, lohta ja kurkkua, sellericarpaccioa ja tartaria. Minä valitsin Vitellon ja voin suositella sitä ehdottomasti. Annos oli kaunis ja herkullinen. Itse asiassa kaikki Albinan alkuruuat olivat hyviä, joten ne voisi ottaa seurueelle jaettaviksi vaikka kaikki.

Pääruokalistalta valitsin täytetyt viiriäiset, houkuttelevan annoksen, jota harvoin on missään tarjolla. Viiriäiset oli täytetty pinaatilla, pinjansiemenillä ja rusinoilla ja tarjoiltiin muunmuassa mustajuuren ja muiden paahdettujen vihannesten kanssa. Erinomainen, kermainen lintukastike teki annoksesta täydellisen.

Jälkiruoka listalta löytyi mm. Sitruunatorttua, Tarte Tatin torttua sekä talon ihanuus pistaasinen Tiramisu. Sekä ihana valikoima hyviä juustoja marinoitujen kirsikoiden kanssa.

Vallila on nyt saanut oman Basbasinsa , joten käykää tutustumassa ja tutustukaan myös rakennuksen katolla sijaitsevaan baariin, Aleksis kattoterasilta näet nimittäin koko alueen!