Kakut, tortut ja jälkkärit

Vadelma-mascarpone aamiaiskakku

Minä rakastan rauhallisia aamuja ja aamiaiskakkuja. Olen tästä ihanan lempeästä aamupalanosasta aiemminkin puhunut ja nyt haluan vain muistuttaa, jos sinulta on tuo vahingossa päässyt unohtumaan. Ja tämä tämän aamuinen, tämä se vasta aamiaiskakku onkin! Siinä on runsaasti raikkaita vadelmia ja pehmeää mascarponea, se on järisyttävän herkullista, lämmintä ja lempeää ja se on pieni tai pannullinen, ihan kuten vain haluat. Just täydellinen.

Voit siis tehdä tämän aamiaiskakun halutessasi kahteen blinipannuun, jolloin toisella pannulla on mahdollisuus tulla nautituksi jonain toisena aamuna, kuten minä toivorikkaana tänään päätin. Tämä säilyy nimittäin erityisen mehevänä ja herkullisena jääkaapissa. Ellet sitten syö molempia. Toki voit tehdä tämän myös yhteen vähän isompaan pannuun kunhan se on valurautainen.

Ja simppelit ainekset ovat tässä:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl hienoa sokeria
  • ripaus suolaa, noin 0.5 tl
  • 1 tl leivinjauho
  • 250 gr mascarpone juustoa, huoneenlämpöisenä
  • 2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
  • 85 gr sulatettua voita
  • loraus vanilijauutetta
  • vadelmia

Tämä kakku onnistuu täydellisesti kun teet sen huoneenlämpöisistä aineksista, lämmität uunin 180 asteeeseen ja sinulla on se yksi isompi tai kaksi pienempää valurautaista pannua. Muista voidella pannut voilla.

Sekoita ensin kulhossa vehnäjauho, sokeri, suola ja leivinjauho. Sulata pienessä kattilassa voi.

Sekoita mascarponejuusto, kananmunat, jäähtynyt voi ja vanilijauute kevyesti vatkaten kunnes seos on sileää. Lisää seokseen kuivat aineet lastalla. Lisää noin 2/3 marjoista oikein kevyesti sekoittaen ettet riko niitä.

Kaada seos pannuun tai pannuihin. Ripottele pinnalle loput marjoista. Nosta uuniin ja anna kypsyä noin 45-50 minuuttia, kokeile tikulla kypsyyttä.

Ota jäähtymään ja ripottele pinnalle tomusokeria. Ja nyt – iso kuppi kahvia ja pala aamiaiskakkua!