Pastat

Spaghetti con cavolini di Bruxelles

Hei, te kaikki parantumattomat pastanrakastajat! Maistuisiko hieman syksyisempi pasta-annos, Spaghettia ruusukaalilla ja sitruunalla? Ruusukaalit ovat nyt parhaimmillaan kaupoissa ja niitä myydään sievissä pussukoissa tai laareissa niin kovin kauniin vihreinä. Ostapas pussillinen ja tarjoa tätä lämmittävää ja aromikasta pastaa vaikkapa illalliseksi.

Tähän tarvitset:

  • spaghettia
  • ruusukaaleja
  • valkosipulia
  • voita
  • sitruunan mehua ja kuorta
  • timjamia
  • kermaa
  • mustapippuria ja suolaa
  • parmankinkkua
  • pinjansiemeniä
  • parmesanjuustoa

Valmista ensin ruusukaalit uunissa paahtamalla – ohje löytyy Paahdetut ruusukaalit sivulta. Laita vettä kiehumaan suureen pastakattilaan ja lisää sinne sopivasti suolaa.

Laita pastalle sopiva kasari tulelle ja sulata sinne noin 20 gr voita ja lisää puolikkaan sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Anna kiehahtaa. Lisää noin 1,5 dl kermaa ja muutama timjamin oksa. Kiehauta ja laita sivuun odottamaan.

Paahda kuivalla kuumalla paistinpannulla muutama parmankinkku siivu suolaiseksi rapeaksi pastan pinnalle. Paahda myös pari ruokalusikallista pinjansiemeniä kuivalla pannulla.

Kun spaghetti on al dente, nosta se pihdeillä suoraan miedolla lämmöllä olevaan kasariin, josta olet napannut timjamin oksat pois. Nosta spaghetti kasariin niin, että vähän keitinvettä roiskuu mukana. Sekoita pasta kasarin sitruunakermaan. Lisää joukkoon uunissa paahtuneesta valkosipulista muutama puristettu valkosipulin kynsi, sekoita hieman ja lisää vielä paahtuneet ruusukaalit. Raasta päälle runsaasti parmesanjuustoa sekä rouhaus mustapippuria. Pinnalle paahtuneesta parmankinkusta rypistettyjä paloja sekä pinjansiemenet.

Haluaisitko jakaa tämän ystävillesi?