Peruna

Rapsakat perunat sinulle nautittavaksi

Hyvä perunoiden kanssarakastaja, tässä olisi suhtkoht vikkelä ja takuuvarmasti rapsakka vinkki perunoiden valmistamiseen uunissa. Ja niin helppo. Ensin vain laitat perunat pikaisesti yrttiöljyyn kylpemään, sitten peität parmesanilla ja järjestelet ne kauniisti riviin uunin lämpöön. Haluatko kokeilla?

Tässä tarkemmat ohjeet:

  • perunoita
  • parmesania
  • oliiviöljyä
  • yrttejä
  • valkosipulia
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria ja suolaa

Halkaise perunat pituussuunnassa puoliksi. Tee perunoihin veitsellä pintaan ristikko. Kuten tässä kuvassa.

Tee öljy. Kaada kulhoon 4 rkl oliiviöljyä, sekoita joukkoon yksi tai kaksi puristettua valkosipulinkynttä, teelusikkallinen paprikaa, kunnon rouhaisu mustapippuria, rouhaisu suolaa ja kourallinen lempiyrttiäsi, esimerkiksi rosmariinia tai basilikaa pieneksi silputtuna. Sekoita perunoita öljyssä kaksin käsin. Kaikkia aineksia voit sitten vaan lisäillä jos ja kun pöytään istujia on useampi ja tarvitset paljon perunoita.

Raasta parmesani hennoksi raasteeksi (olethan jo hankkinut Microplane raastimen??). Ota uunipelti ja levitä sen pinnalle hieman oliiviöljyä. Kasta jokaisen perunan leikkauspuoli parmesaniin ja laita se leikkauspuoli alaspäin pellille. Kun kaikki perunat on nätisti vieri vierekkäin levitä sudilla loppu öljy perunoiden päälle ja ehkä pienet ripaukset vielä parmesania.

Uuniin 225 astetta kunnes ovat kovin nopeasti valmiit. Jeps.