Pizzat, pannuleivät ja piirakat

Parmesansämpylät

Kun kaapissani on melkein kaikkea muuta paitsi leipää.

Kuumennan uunin 250 asteeseen, laitan leivinpaperin pellille ja sekoitan kulhossa:

  • 2.5 dl gluteiinittomia- tai vehnäjauhoja
  • 2.5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl hienoksi raastettua parmesanraastetta
  • 2 tl leivinjauhoja
  • 1 tl oreganoa tai basilikaa (kuivattua)
  • pikkaisen suolaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Nostan ruokalusikalla kosteahkosta taikinasta sopivan kokoisia sämpyläkekoja pellille, tällä kertaa 6 isohkoa.
Pirskottelen vielä oliiviöljyä pinnoille ja laitan uuniin.
Vain 10 minuuttia uunissa ja minulla on myös leipää.

Herkullista parmesanleipää!